Perkáta

2022.12.13. 10:00

Karácsonyi versek, énekek az öröm vasárnapján

Szentes kitti

Adventi programot tartottak a díszteremben

Advent harmadik vasárnapján is megtelt a perkátai Győry-kastély ünneplőkkel. 16 órai kezdettel egy rövid, de annál tartalmasabb program vette kezdetét a kastély dísztermében. 

Ünnepi fényben a Győry-kastély Fotók: a szerző

Perkátai gyermekek a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó verseket szavaltak és varázsolták el a jelenlévőket. Fórizs Antal, a rendezvény egyik főszervezője Ady Endre Karácsonyi rege című versét adta elő, mély áhítattal szívet-lelket melengető előadásmódban. Majd karácsonyi dallamok csendültek fel az öröm vasárnapján melegséggel töltve meg a termet. 

Advent harmadik vasárnapján karnyújtásnyira kerülünk a várva várt csodához. A harmadik gyertya meggyújtásával a szeretet fénye egyre erősebbé válik a sötétséggel szemben. 

A település adventi koszorújának harmadik gyertyáját az összefogás jegyében a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat gyújtotta meg. 

A szervezők az ünnepség végén teával, szendvicsekkel és süteményekkel vendégelték meg a jelenlévőket kellemes, kötetlen beszélgetéssel egybekötve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában