A továbbtanulási arány kilencven százalékos

2022.12.30. 20:00

Duplán is jubilált a Pannon Oktatási Központ

DH

Az intézmény vezetői és nevelőtestülete büszkék a diákok sikereire

Dunaújváros - A Pannon Oktatási Központ (POK) intézményfenntartóját, Borgulyáné Antal Zsuzsannát, valamint az igazgatóját, Borgulya Zoltánt kérdeztük az elmúlt év tapasztalatairól, és jövőre vonatkozó terveikről, sikereik titkáról. Megtudtuk elöljáróban azt, hogy ebben évben, 2022-ben két kerek évfordulót is ünnepeltek: a magángimnázium 10. jubileumát, továbbá a Pannon Oktatási Központ fennállásának 20. évfordulója is az idén volt. 

Borgulyáné Antal Zsuzsanna fenntartó elmondta lapunknak: – Évtizedek óta hiszünk abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Talán ez az alapvetés volt a legerősebb bennünk, amikor húsz évvel ezelőtt, 2002-ben Dunaújvárosban megalapítottuk a Pannon Oktatási Központ Gimnáziumot, Szakképző Iskolát és Általános Iskolát (jogelődként a Pannon Integrációs Általános Iskolát és fenntartóként a Humán-Pszicho 2002 Kht.-t). 

Borgulya Zoltán igazgató hozzátette az előzőekhez: – Tapasztalatunk már volt, hiszen már jóval az intézményalapítás előtt is komoly elhivatottságot éreztünk a gyermekek, a kamaszok fejlesztését célzó pszichológiai módszerek elsajátítására. Iskolánk oktatási palettájának kialakítása során arra törekedtünk, hogy minden diák megtalálja az érdeklődési körének megfelelően azokat a területeket, ahol kiteljesedhet, amely oktatási formák a tanulóink továbbtanulásához szükséges emelt szintű érettségire felkészítik őket. 

A fenntartó hangsúlyozta továbbá: – Ma már büszkén mondhatjuk, hogy négy- és hatosztályos magángimnáziumunkkal olyan alma matert garantálunk a hozzánk jelentkezőknek, amelyben a továbbtanulási arány, az első helyen megjelölt felsőoktatási intézménybe is, kilencven százalék fölött biztosított. 
Az igazgató kiemelte: – Ennek a magas szintű, hatékony és hiteles oktatásnak fontos pillérei lehetnek a diákok által kedvelt okostáblák, a számukra, egyéni használatra biztosított laptopok, tabletek, a szaktantárgyi laborok, a célzott és magas szintű nyelvi, reál és humán tárgyi oktatás, osztályonként akár hármas osztott csoportokban, tudás- és igényszint szerint. 

Biológiaóra az intézmény magángimnáziumában Fotók: POK

Borgulyáné Antal Zsuzsanna elmondta az igazgatói gondolatok kiegészítéseként: – Zászlóshajónk, a magángimnázium a telephelybővítések, a tőke és az infrastruktúra fejlesztése következtében valóban huszonegyedik századi oktatási körülményeket biztosít, pedagógusaink pedig a mai diákok érzelmi, illetve megnövekedett és jelentősen megváltozott értelmi igényeihez alkalmazkodó attitűdöt képviselnek. 

Borgulya Zoltán az alábbiakat fűzte még hozzá: – Külön érzelmi többletet ad, hogy idén ősszel olyan pedagógus csatlakozott hozzánk, aki korábban a gimnázium második osztályának tagjaként érettségizett nálunk. 

Talán még ennél is izgalmasabb információkat árultak el a következő évre vonatkozó terveikről. 2023 év elején indul a VR Délután elnevezésű programsorozat, amelynek részleteibe még nem kaptunk betekintést, és szintén a következő évre vonatkozó tervek közé tartozik egy pedagógiai elismerés, amelyről annyit tudni lehet, hogy a POK-ban a diákok véleménye ebben a kérdésben is számít!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában