Szertelen

2021.12.20. 08:00

Veszteség-feldolgozás a Szertelen Házban

Veszteség-feldolgozáseszteségfeldolgozó csoport indul a dunaújvárosi Szertelen Házban előreláthatólag 2022 februárjától. A csoportvezetők, Huszár Zsófia pszichológus és Tóth Adrienn terápiás munkatárs és gyászcsoport-vezető várják a jelentkezőket.

duol.hu

Tóth Adrienn terápiás munkatárs és Huszár Zsófia pszichológus várják a jelentkezőket Fotók: DH

– Számomra fontos gondolatokat fogalmaz meg Judy Tatelbaum Bátorság a gyászhoz című könyvében, ami a következő: „A halállal való becsületes szembenézés elkerülhetetlenül maga után vonja, hogy vizsgálat alá vegyük életünket, értékrendszerünket és világszemléletünket, és hogy egy olyan életformát alakítsunk ki magunknak, aminek célja van, és ami kielégítő.” – fogalmazott Tóth Adrienn. 

 

– Nemcsak a halál, hanem egyéb veszteségélményeink, például válás, munkahely elvesztése, családi kapcsolatok megromlása is elindíthat gyászfolyamatot – egészíti ki Huszár Zsófia: – Veszteségeink feldolgozását rengeteg tabu nehezíti, gyakran elakadásokat okozva. Környezetünk sokszor nincs felkészülve a nehéz érzelmekkel való szembesülésre, emiatt a legjobb szándék mellett sem tudnak minket hatékonyan támogatni. Az olyan elterjedt hiedelmek, mint „a sírás nem old meg semmit”, „erősnek kell lenned másokért”, „ne foglalkozz vele”, „az idő mindent megold” – tovább nehezítik egy veszteség feldolgozását. – Csoportunkban lehetőség nyílik ítélkezés mentes, védett terápiás környezetben az elakadások feloldására, és a gyászfolyamatok egészséges mederbe terelésére – tette hozzá Adrienn. Szeretettel várunk minden 18 éven felüli résztvevőt, jelentkezni lehet az alábbi e-mail címeken: [email protected] és [email protected].  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában