Rácalmás

2021.12.30. 11:00

Még lehet szavazni a mézeskalácsra

TT

Ildingó mézes, azaz Szabó Ildikó munka közben Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

A közkedvelt mézes sütemény a karácsonyi ünnepi időszak egyik hagyományos édessége, de nem csak karácsonykor lehet mézeskalácsot enni. Esküvőre, húsvétra, céges ajándéknak is nagyon sokan szeretik a mézeskalácsot. 

Lapunk hasábjain olvashattak már az Ildingó Mézes elnevezésű városszerte híres-neves mézeskalácsosról. A helyi termelői piacon gyakran találkozhatunk az Ildingó mézeskaláccsal és Ildingóval, azaz Szabó Ildikóval. A rác­almási kötődésű mézeskalácsos az idén jelentkezett egy online meghirdetett mézeskalács-versenyre. Egy különleges adventi naptárral nevezett, és már rengeteg szavazatot kapott, de még közel sem eleget. 

Persze nem csoda a szavazat-cunami, hiszen a mézes adventi még képen is gyönyörű, egyedi és különleges. Nem is beszélve a vélhetően felséges ízéről, amelyről mindazoknak lehet reális elképzelésük, akik valaha már kóstolhattak a mézes süteményből. 

Ha szeretnék elismerni a közkedvelt mesterember tudományát, még ebben az évben megtehetik a közösségi oldalon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában