Dunaújváros

2021.11.28. 09:00

Középpontban a nagybőgő világa

Fókuszban a nagybőgő címmel élő zenés ismeretterjesztő eladás várja az érdeklődőket december 10-én a József Attila Könyvtárban.

Szabó Szabolcs

Fotó: shutterstock

Pengő Csaba és Bögöthy Ádám ezen az alkalmon egy nagyon színes, stílusokon átívelő ismeretterjesztő műsorra hív minden zeneszerető embert. A két kiváló zenész a bemutatón hangszerüket, a nagybőgőt ismertetik meg a közönséggel. Szó lesz a bőgő történetéről, zenekari szerepköréről – igen sok élő zenei példával –, majd mint a szóló- és kamarazenei műfajok főszereplőjét mutatják be többféle stílusban.

„Sokan sokfélék vagyunk, és így sokan sokféle zenét ­szeretünk: jazzt, klasszikus zenét, pop-rockot, népzenét... Sokan sokfélék vagyunk, és így másképpen állunk a ­művészetekhez: van, aki aktív befogadója, van, aki tevékeny teremtője, s van, aki elhivatott közvetítője… Sokan sokfélék vagyunk, és így másképpen alkotunk: van, aki a ­tradíciókat követi, van, aki csak újítani akar, van, aki tervez, és van, aki a pillanatnak áldozza a dolgok létrejöttét – olvasható a könyvtár honlapján az előadás ajánlójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában