plusz kilók

2021.10.10. 12:00

Meghízni könnyebb, mint fogyni

Aki szeret enni, és napról napra küzd az ellen, hogy ez meg is látszódjon rajta, bizonyára tudja, hogy egy-egy bűnös étkezés hány kalóriának felel meg.

Tóth B. Zsuzsanna

Man suffering from extra weight in diet concept

Forrás: Shutterstock

Fotó: Elnur

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége rávilágít: a finom falatokért cserébe szenvedni kell. Ha minden nap egy tábla csokit vagy egy zacskó csipszet, esetleg tíz deka­gramm angolszalonnát megeszünk a napi étrendünkön felül, a szükségesnél nagyjából napi ötszáz kalóriával többet fogyasztunk el. Ahhoz, hogy egy kilogramm túlsúlyt felszedjünk, körülbelül hétezer felesleges kalóriát kell bevinnünk, ami két hét alatt sikerülhet. Így két kilogramm túlsúly ára havi körülbelül nyolc-tizennégyezer forint – osztotta meg az érdekes tényt közösségi oldalán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

A pluszkilók leadásáért azonban jobban meg kell dolgozni, mint a felszedésükért. Az írásból kiderül: ötszáz pluszkalória ledolgozásához egy hatvan kilogrammos testtömegű személynek ötven percet kell futnia átlagosan kilenc kilométer óránkénti sebességgel, vagy hasonló ütemben csaknem 23 kilométert kell bicikliznie. Ám a magyarok nem mozognak ennyit. Egy átlagos felnőtt naponta öt órát ül és tíz percet sportol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában