Lorántffy

2021.09.28. 19:00

Európai Diáksport Napja

Brousil Csaba

Fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

Magyarországon 1500 iskola vett részt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által életre hívott, ma már Európai Diáksport Napja (ESSD) néven futó pénteki programban, amelynek során az MDSZ mozgásra hívta a hazai általános és középiskolákat, és közöttük csaknem 20 millió forint értékben osztottak ki díjakat.

A Magyar Diáksport Napján sport- és egészségnapot tartottak a Lorántffy-iskolában. A nap első felében az osztályok közötti sportverseny zajlott (ügyességi feladatok), amelyben a III. helyezett a 9/2, a II. helyezett a 11/1, az I. helyezett a 10/1 lett. Ezután diákok a frizbivel mint csapatsporttal ismerkedtek meg, majd a Zoltán Erika Tánc­iskola tanítványainak műsorával vezették le a napot.

A nap végén az egészséges táplálkozásról nézett meg minden osztály egy online előadást, amelyben megismerkedtek a diákok az okostányér fogalmával – írta a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a Facebook-oldalán.

Fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában