szerencsésen zárult eset

2021.07.15. 10:00

Megtörtént a baj, de nem lett belőle tragédia

Szlávik Bence úszómester azonnal a négyéves kisfiú megmentésére sietett az élményfürdőben

Molnár Emese

Figyeljünk egymásra, de legfőképp a gyerekekre

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Még a keddi nyitás előtt sajtótájékoztatót tartott az élményfürdőben Szabó György, a fürdőt üzemeltető DVG Zrt. vezérigazgatója, Arnold Miklós, a DVG szolgáltatási ágazatvezetője, valamint Szlávik Bence úszómester.

A témát egy majdnem tragédiával végződő, ám végül szerencsésen zárult eset adta. Az történt ugyanis múlt szombaton délután háromnegyed 2 körül, hogy a benti medencében elmerült egy 4 éves kisfiú. Egy fürdőző vendég kihúzta őt a vízből, szóltak egy úszóőrnek, aki pedig szólt a kinti medencét felügyelő Szlávik Bence úszómesternek. A fiatalember felidézte, először azt hitte, valamilyen kisebb balesethez kérték a segítségét, az adott helyzetben fel sem fogta, hogy tulajdonképpen életmentő beavatkozás szükséges. Felmérte a kisfiú állapotát, akinek pulzusa volt, de nem lélegzett, így befúvásokat végzett. Egy perc múlva, még a mentők kiérkezése előtt, a kisfiú magához tért. Úgy tudják, hogy két napot kórházban kellett töltenie.

Arnold Miklós elmondta, szigorú előírásoknak kell megfelelni annak érdekében, hogy biztonsággal üzemeltetni lehessen a fürdőt. Feltétel az is, hogy minden medencénél legyen egy úszóőr és úszómester. Részletezte, a diákmunkát itt töltő fiatalok közel 100 órás képzésen vesznek részt, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljenek ehhez hasonló helyzetekre.

Szabó György a szakmai stáb felkészültségét méltatta, és általánosságban felhívta a szülők figyelmét a gyermekeik iránti felelősségre. Mint mondta, az élményfürdő házirendjében is szerepel, 10 év alatti gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe.

A 21 esztendős Szlávik Bence elmesélte, már régóta érdekelte az úszómesteri munka, remek lehetőségnek tartja a nyári időszakban. Idén végezte el a képzést, és már most, az első szezonja során alkalmaznia is kellett a megszerzett tudást. Érdekesség, hogy éppen négy évvel ezelőtt, 2017. július 14-én volt az első éles bevetése vízimentőként Németh Claudiának is, aki a szabadstrandon egy bajba jutott férfit kimentett a vízből, és megkezdte az újraélesztését a mentők kiérkezéséig.

Figyeljünk egymásra, de legfőképp a gyerekekre
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában