Elbúcsúztak

2021.06.09. 11:30

Iskolába készülnek már a nagycsoportos óvodások

„Új kalandok várnak, ez a mese most véget ér!” A Szivárvány és a Napsugár csoport tagjai intettek végső búcsút a kisgyerekkor helyszínének.

Horváth László

Nagy Richárd református lelkész gitáron kísérte az óvodai búcsúzókat

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Ünneplőbe öltözött a mezőfalvai Tündérkert óvoda apraja-nagyja pénteken délután a hagyományos intézményi búcsúztatóra. Amint minden évben lenni szokott, ebben az esztendőben sem maradt el az óvodások ballagása, pedig a pandémia miatt volt valószínűsége, hogy a rendezvényt szűkebb körben tartják meg. Szerencsére a vírushelyzet javulásával – néhány szabályt azért betartva – családtagok, rokonok előtt inthettek búcsút gyermekeink a legkisebb kor helyszínének és emlékeinek. Ahogy az apróságok énekelték: „Óvodától búcsúzunk, iskolába ballagunk”.

Óvodától búcsúzunk, iskolába ballagunk... – énekelték a gyerekek

Az óvodai ballagás ünnepi mozzanatában Kovácsné Huber Zita intézményvezető köszöntötte a vendégeket és a ballagókat.

– Azt mondják, elszállnak a gyermekévek, a mesék helyébe a gondok lépnek, de amíg éltek, nem felejtitek el az oviban mi volt a jeletek, az ebédnél hol volt a helyetek. Hálásak vagyunk minden jóért, kedves szóért. A dadus néni mosolyát, kedves, biztató szavát is elviszitek magatokkal. Mondják, az emlékek majd megfakulnak. A színes képek mind elhalványulnak, de a mesék, versek, kis dalok, színek, ízek, illatok mind azt súgják itthon vagytok. Szívből tette az óvó néni, hogy szépre, jóra oktatott, biztatott. Mosolyával mondta: jó gyerek vagyok! Az egyik szemünk sír, a másik nevet! Sír, hiszen fáj a búcsú és nagyon fognak hiányozni nekünk ők is. De nevet is, mert tudjuk, milyen jól feltalálják magukat majd az új környezetben az útjukra bocsátott gyermekeink – hallhattuk az óvodavezetőt a ballagási búcsúztató gyermekekhez szóló részében.

A ballagók minden évben feltűzik szalagjaikat az óvoda zászlajára

Majd a szülőkhöz is szólt Kovácsné Huber Zita. Megköszönte, hogy az intézményre bízták legféltettebb kincsüket, a gyermekeiket. Kifejezte háláját a sok segítségért, az együtt töltött évek együttműködésért, a közös célok eléréséért.

Természetesen az óvodások műsorát is láthattuk a búcsúztatón, hiszen mi más, ha nem ez a legfontosabb. Az ünnepség végén pedig még egyszer közösen újra visszatértek csoportjaikba, ahol jóízűen fogyasztották el a süteményt és gyermekitalokat.

Elmúlnak a gyer­mek­­­évek, de nem felejtik el, mi volt a jelük az óvodában

A rendezvény alkalmával külön köszöntötték a szülői közösség legaktívabb tagjait, név szerint: Nagy Richárd (ref. lelkész), Tauz-Vajda Kitti, Begán-Kondor Gabriella, Nemes Gabriella, Kovácsné Szabó Judit, Horváth Erika, Antal József, Feth Szilvia, Kovács István, Németh Ferencné, Éva István és Éváné Bori Viktória, Magosi Orsolya, Farkas Gábor és Fekete Farkas Zsuzsanna vehetett át apró ajándékot a csoportoktól.

Nagy Richárd református lelkész gitáron kísérte az óvodai búcsúzókat
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában