KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA

2021.05.11. 17:00

Horváth Tamás is népszerűsíti a kulturált közlekedést

Tudta? Május tizenegyedikén van a Közlekedési Kultúra Napja! A duunaújvárosi énekes is a kulturált közlekedés híve.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Legyen minden nap a kulturált közlekedés napja! A közlekedési kultúra ugyanis létező fogalom, amelynek kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását – tájékoztat a akozlekedésikulturanapja.hu oldal.

A Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával a közlekedésbiztonság, közlekedési kultúra ügye iránt elkötelezett partnerszervezetek számos, főleg online programmal hívják fel a figyelmet a kulturált közlekedés alapjaira és fontosságára. Ezen események fő üzenetei: kultúra, partnerség, tisztelet, egymásra figyelés, biztonság. A programsorozathoz kapcsolódóan az autópályákon található változtatható jelzésképű tábláikon is erre a napra hívja fel a közlekedők figyelmét a Magyar Közút.

Az ügy mellett, olyan hírességek is kiállnak, mint Veréb Tamás, Miss Mood, Horváth Tamás és Togyela Dominik TikTok sztár.

A Közlekedési Kultúra Napja közösségi oldal felkért olyan ismert zenészeket, fiatal sztárokat, akik folyamatosan úton vannak, hogy beszélgessenek arról, miért nem menő az, ha azt hisszük, csak mi vagyunk az utakon.

A dunaújvárosi énekes közreműködésével készült videót itt láthatják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában