hörcsög

2021.04.15. 09:00

Kezdő állattartóknak tökéletes lehetőség

Abban az esetben, ha a gyermekeket szeretnénk megtanítani a helyes állattartásra és a gondozás fontosságára, jó választás lehet egy kis hörcsög.

BE

A megfelelő lakhely kialakítása fontos kérdés Fotó: Stock

Fotó: stock

A hörcsögök nem igényelnek különösebb gondozást, ezért ez az állat jó döntés lehet a kezdő kisállattartók számára. Ketreceiket viszont hetente egyszer vagy kétszer kell takarítani, így a rendszert és a háziállattal való foglalkozást gyorsan megtanulhatják, megszokhatják a gazdák. Barátságos és könnyen szelídíthető társakra lelhet az, aki például aranyhörcsögöt vagy fekete medvehörcsögöt fogad otthonába. A kisállatok nagyon szívósak, így nem fordul elő gyakran, hogy állatorvosi ellátásra szorulnak.

A legfontosabb szabály a hör­csögök esetében, hogy egy ketrecben csak egy állat tartható, hiszen társaikkal durván képesek összeverekedni. Előfordulhat, hogy az állat magányosnak tűnik, ám ekkor sem szabad megszegni a kiemelt fontossággal bíró előírást.

A megfelelő lakhely kiválasztása és berendezése viszont nagyon fontos, hiszen a kis háziállatok minden bizonnyal itt élik majd le 3–5 éves élettartamuk legnagyobb részét. BE

A megfelelő lakhely kialakítása fontos kérdés
Fotó: Stock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában