virágot a virágnak

2021.03.08. 11:30

Miért érdemes benézni egy jó virágboltba még a mai napon?

Mint ahogy már írtuk róla, Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatójában is elhangzott, hogy a nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána ezeknek az üzleteknek is be kell zárniuk. Így hétfőn még mindenki nyugodtan beszerezheti a nőnapra szánt virágot, vagy a profi szakemberek által készített virágkötészeti termékeket, legyen az tavaszira hangolt növény- összeültetés, kopogtató, asztal- vagy ajtódísz, netán esetleg már a húsvéti dekoráció.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A nőnapot Magyarországon 1948 óta ünnepeljük, és még mindig jelentős az ünnepnapok között. A legtöbbször virággal köszöntik a hölgyeket. Ugyanakkor a hideg téli hónapok szürkesége után jó érzés a lakásban a megújulás jegyében vidám tavaszi dekorációkat, friss színeket látni. Nem is beszélve arról, hogy egy hónap múlva már húsvétot ünnepelhetünk. Szóval apropóból szolgáltam mindjárt hárommal is, amiért érdemes benézni egy jó virágboltba még ma.

A dekorációk segíteni fognak, hogy igazi tavaszi hangulatot varázsolhassunk otthonunkba. A tavasz hírnökeivel, a hóvirággal és az ibolyával, a hajtatott hagymás növényekkel, mint a tulipán, jácint, nárcisz, sáfrány a vidám színek is beköltöznek a négy fal közé, vagy akár a home office-ba.

Az alkalmi cserepes növények, mint például az azálea, ciklámen, papucsvirág, kankalin most a virágboltokban mind-mind alkalomhoz illő tavaszi díszítésben pompáznak, és a vágott virágok közül a leginkább ehhez az időszakhoz tartozóak a frézia, gerbera, rózsa, szegfű tavaszi rügyező ágakkal, harsány szalagokkal kiegészítve.

A Virágsarok Rácalmás nevű virágbolt tulajdonosa Tóth- Molnár Mónika. A maga is virágkötőként dolgozó szakember számos ötlettel szolgált ott jártunkkor olvasóinknak a nőnapi ajándékválogatáshoz, vagy az üde, az egész lakásban összehangolt tavaszi dekoráció kialakításához.

Ha vágott virágból szeretnénk csokrot vásárolni, a szakember szerint kerek csokorban érdemes gondolkodni. A megajándékozott ízlését, korát és hozzá fűződő viszonyunkat figyelembe véve tavaszi hangulatot idéznek a sárga, narancs, barack és rózsaszínű virágok. A húsvét közeledtének jeleként az ünnepkört jelképező növények a pálmaág, a pálmalevél és a kecskefűz porzós virágú, barkás vesszője. A már említett tavaszhoz kötődő rügyező és lombfakadás előtti virágzó fák és cserjék, mint például az aranyvessző, babarózsa, díszcseresznye is a természet tavaszi pompájának tanújelei, akár a csokrokban, akár asztal- vagy ajtódíszben alkalmazva.

Készítsünk fészket imitáló koszorút krisztustövisből

Kellemes hangulati elemei lehetnek a dekorációnknak a nyuszik, csibék, bárányok. A tavaszi asztaldíszek esetében a kifejezetten kosárkákban összeültetett növények, vagy a tűzött vágott virágok mutatják meg legjobban a tavaszi hangulatjegyeket. A kopogtatók esetében is jól passzol a szalma vagy vessző alap ehhez a hangulathoz, tavasszal nincs szükség a teljes elfedésére. A rácalmási virágboltos szerint magunk is könnyen készíthetünk olyan koszorút, amely fészket imitál. A vesszőből készült koszorúformát kitölthetjük aktuálisan virággal, egy-egy kerámia figurával, kiegészíthetjük különböző betűzhető, vagy felcsíptethető, például lepkét, katicát, tojást ábrázoló díszítő elemekkel. Az alap készülhet krisztustövisből, vagy más csupasz, illetve rügyező hajlékony vesszőből is.

Dekorálni, virágot vásárolni véleményem szerint most különösen megéri, mert jobb kedvünk lesz tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában