ZöldForgó élménynap

2020.11.14. 13:00

A legnagyobb kihívás

A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola ünnepi hetének keretében kedden egy különleges élménynap, a ZöldForgó névre hallgató kezdeményezés várta az intémény diákjait.

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A Gárdonyi korábban sikerrel vett részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán, így az országos program, amely közel százötven általános iskolába jut el másfél év alatt, november 10-én Dunaújvárosba is ellátogatott. A ZöldForgó küldetése, hogy a gyerekek nyelvén, a diákokat bevonva válaszoljon és megoldást kínáljon korunk legnagyobb kihívásaira – mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése

A ZöldForgó kiállításon a gárdonyisok a legmodernebb kiterjesztett valóság és virtuális valóság technológiákkal támogatott játéksarok segítségével életre kelthették a tíz külön elemből álló kiállítás képeit, és VR szemüvegek segítségével betekintést nyerhetnek egy hulladékfeldolgozó és válogatóüzem mindennapjaiba, így szembesülhetnek a mindennapi fogyasztásunk után keletkezett szeméthegyek méreteivel.

A játszóházban pedig a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) által kialakított öt, fenntarthatóságra nevelő játékon – Használd újra, vagy add tovább!, Időutazó, Tegyél rendet!, Tiszta víz, tiszta folyó, Mire szavazol? – tehették próbára ügyességüket, és tanulhattak a diákok. A környezeti nevelésre fókuszáló élménynapot a népszerű Alma együttes koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában