Dunaújváros és környéke

2020.10.30. 11:00

Időjárás előrejelzés hétvégére

Felhős őszi idő várható, gyenge esővel.

duol.hu

Fotó: Eszenyiné D. Andrea

Pénteken főként az északnyugati, északi és középső megyékben várható kisebb eső, hosszabb napos időszakok keleten lehetnek. Többnyire mérséklet marad a légmozgás, csak helyenként támadhat fel a nyugatias szél. Délután 10-16 fokot mérhetünk. Őszi öltözet és esernyő szükséges.

Orvosmeteorológia: Melegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A hirtelen frontváltás a keringési rendellenességben szenvedőket viselheti meg leginkább, náluk vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság alakulhat ki.

Esős, száraz napok váltják egymást

Szombaton eleinte még elszórtan lehet eső, zápor, de napközben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Több felhő és kevés csapadék még a Duna-Tisza közén lehet. Az északnyugati szél többfelé feltámad, erős lökések kísérik. Az enyhe hajnalt követően délután 12-19 fokig emelkedik a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Vasárnap, mindenszentek napján a nyugati országrészben lehet párás, ködös reggelre, ami helyenként nehezen oszlik majd fel. Csapadék nem valószínű. A legtöbb napsütés ismét keleten ígérkezik. A déliesre forduló szél eleinte néhol északnyugaton lehet élénk. Hajnalban északon gyenge fagy előfordulhat, délután 9-17 fok várható.

Hétfőn a felhős, borongós idő mellett elszórtan, főként keleten, északkeleten alakulhat ki gyenge eső. 8 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Pollenjelentés, gombakoncentráció

Véget ért a parlagfű pollenszórása, pollenkoncentrációja legfeljebb alacsony tartományban lehet jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma viszont magas-nagyon magas szintet érhet el. Információk: időkép.hu. és köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában