koncertek várják a hívőket

2020.08.17. 10:00

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig

Változik a miserend az augusztus hónapi főünnepeken a dunaújvárosi római katolikus templomokban:

duol.hu

2020.07.05. Pannon Filharmonikusok koncertje a templomnál DUnaújváros Krisztus király főtemplom Fotós: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: archív

„Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)” főünnepi szentmise volt augusztus 14-én, pénteken este a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplomban, valamint augusztus 15-én, szombaton délelőtt ugyancsak a nagytemplomban, és végül még aznap, szombaton este az óvárosi Szentháromság-templomban is. A fenti főünnep miatt az augusztus 16-ra eső „évközi” általános vasárnapot csak vasárnap délelőtt 8.30-kor a Nagytemplomban és 10.30-kor az Óvárosban ünnepelte szentmisével a városi római katolikus közösség.

A „Szent István király, Magyarország fővédőszentje” főünnepi szentmisére augusztus 20-án (csütörtökön) délelőtt 8.30-kor kerül sor a nagytemplomban.

Urnatemető nyitvatartása is változik az augusztusi főünnepeken:

Néhány napra megváltozik a nagytemplom alatt található urnatemető látogathatósága az ünnepekhez kapcsolódóan: augusztus 20-án, csütörtökön a temetkezési hely csak hozzátartozói mágneskártyával lesz látogatható a Szórád Márton út felőli lejáraton keresztül, ezen a napokon 10 és 20 óra között. Más napokon a kegyeleti hely látogathatósága változatlan. A hozzátartozói mágneskártya a római katolikus plébánián ügyfélfogadási időben – előállítási áron – kiváltható, amennyiben a hozzátartozói minőséget igazolja a kérelmező.

A pécsi Pannon Filharmonikusok kamarazenekarai gyakori vendégek, legutóbb a fúvósok mutatkoztak be júliusban Fotó: archív

Az ünnephez kapcsolódva koncertek várták/várják a hívőket Pusztaszabolcson és Dunaújvárosban.

A Concerto Budapest művészei augusztus 16-án este léptek fel a Pusztaszabolcsi Szent Imre-templomban. A templom barokk orgonáját is megcsillogtató nyilvános és ingyenes koncerten Händel és Vivaldi műveit hallhatták az érdeklődők.

Dunaújvárosba a már ismert és kedvelt pécsi Pannon Filharmonikusok vonós kamarazenekara érkezik augusztus 23-án, vasárnap. A 9.30-órakor a Krisztus király Főtemplom előtti téren kezdődő koncerten Johann Sebastian Bach, Erkel Ferenc, Farkas Ferenc, Johann Strauss valamint Weiner Leó művei lesznek műsoron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában