Jól láthatók Dunaújváros zöld szigetei is

2020.07.09. 19:00

Városles a hetedikről

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Munkatársaink a napokban a Béke városrészben található „Solanova házban” jártak, és ha már ott voltak, készítettek néhány felvételt a tetőteraszról.

Hétemeletnyi magasságból kiváló körpanoráma tárul elénk, amely jól mutatja a város elhelyezkedését, szerkezetét és a település néhány emblematikus épületét is. Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyve szerint a Béke lakótelepet az 1970-es években kezdték építeni a Béke körút két oldalán. Az ebben a korban újdonságnak számító csúszózsalus, négyszintes épületek mellett itt is vannak tíz­emeletes panelházak.

A lakótelepet ez esetben is úgy tervezték, hogy az alapfokú oktatási intézmények és kereskedelmi létesítmények ellássák a lakótelepet.

Déli irányba fordulva láthatóak a vasmű ipari tömbjei, valamint a Volán-telep is.

Északkelet felé pillantva jól kivehető a Hankook abroncsgyár, valamint a Római városrész egy része és a házak, panelek között kiemelkedő Martinovics Ignác utcai víztorony.

Nyugat felé fordulva a Kandó Kálmán tér és a vasútállomás könyékének nyüzsgő környéke szemlézhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában