SZPONZORÁLT TARTALOM

2020.07.13. 12:09

Válassz fehérarany eljegyzési gyűrűt!

Az eljegyzés minden nő számára egy különleges és meghatározó élmény, hiszen sokan már kislánykoruk óta erről álmodoznak. Ha a te kedvesed is ilyen álmokat dédelget, akkor nagyon körültekintőnek kell lenned a választásnál. Lássuk, hogy miért is jó választás a fehérarany eljegyzési gyűrű!

Miért különleges?

Az arany alapjában véve egy igen puha, sárga nemesfém. Ahhoz, hogy bizonyos keménységet kapjon, ötvözni kell különböző más anyagokkal. Ez az esetek jelentős részében a sárgaaranynál réz és ezüst, míg fehérarany esetében a nikkel vagy éppen a palládium és a cink a leginkább használt ötvözőanyag. Vörösarany esetében pedig a réz a hangsúlyos, bár ez a szín csak most kezd igazán berobbanni a köztudatba.

Eljegyzési gyűrű tekintetében a fehérarany a leggyakoribb, kiszorítva ezzel a sárga- és a vörösaranyat. Mivel ez a szín nagyon hasonlít az ezüstre és a platinára, ezért gyakran összekeverik, bár merőben eltér tőlük. A fehérarany gyűrű alapjában véve inkább pezsgő árnyalatú, mintsem ezüstös. Az is előfordulhat, hogy az eljegyzési gyűrűt borító ródiumréteg megkopik, így ebben az esetben a legjobb, ha ellátogatunk egy ékszerészhez, aki segít abban, hogy a réteg megújulásával visszanyerje eredeti fényét.

Passzoljon a személyiségéhez

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor nagyon kell ügyelni arra, hogy az ékszer igazodjon a leendő menyasszony ízléséhez és életviteléhez. A romantikusabb hölgyek inkább a rozéaranyat preferálják, míg a hagyománytisztelőek inkább sárgaaranyra vágynak.

Kő tekintetében a legértékesebb a gyémánt, ami az örök és törhetetlen szerelmet és hűséget szimbolizálja. Mivel ez egy meglehetősen költséges drágakő, így nem mindenki engedheti meg magának, de remek helyettesítője lehet a cirkónia. Sőt, a bevállalósabb hölgyeknek választhatunk akár színes drágakövet is.

Az életmód is befolyásoló tényező lehet, hiszen az, hogy milyen a kedves habitusa, nagyon sokat befolyásolhat a gyűrű kiválasztásban. Ha a hétköznapokban is elegáns, imádja a magas sarkút, a különböző letisztult rendezvényeket, akkor bátran válasszunk neki szoliter vagy többköves gyűrűt.

Ha pedig inkább a farmer és sportcipő híve, esetleg szeret túrázni, akkor inkább azokat a gyűrűket részesítsük előnyben, amikből kevésbé áll ki a kő, így nem akad bele semmibe, és a hétköznapi tevékenységek során sem hátráltatja.

Úgy érzed, hogy ideje kiválasztani a tökéletes eljegyzési gyűrűt? Meg szeretnéd találni azt, amire a kedvesed úgy néz majd, mint a világ 8. csodájára? Akkor nézz körül az Ékszerpalota kínálatában, ahol garantáltan a legszebb eljegyzési gyűrűk várnak rád! Ha pedig már választottál, akkor lassan ideje, hogy kitaláld a lánykérés legjobb módját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában