Tizenegyedik alkalommal kapcsolták össze őket

2020.03.07. 11:30

Érzékenyítő páros bánkis elfoglaltság

Folytatódott a Bánki 50 rendezvénysorozata tegnap délután. Az iskola egyik legismertebb rendezvényét, a Kapcsoldát immár 11. alkalommal rendezték meg.

Balla Tibor

Nevezi Botond és Orgovány Zoltán produkciója után közös táncra hívta a Jószolgálati Otthon gondozottjait

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A Móra-iskola diákjai és a Jószolgálati Otthon lakói elsőként megkeresték bánkis párjaikat, majd együtt láttak neki a kézműves-foglalkozásnak, egyszerre két teremben is.

Készítettek papírból tulipánokat, apró műanyag gyöngyökből vasalós virágokat, valamint gyurmafigurákat. A közelgő tavaszhoz kapcsolódóan mandalákat színeztek.

Nevezi Botond és Orgovány Zoltán produkciója után közös táncra hívta a Jószolgálati Otthon gondozottjait
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Újdonság ebben az évben a barátságfa, amelynek a kezdetben még csupasz ágai egyre több levéllel gazdagodnak majd az évek során. Ezekre írják majd fel a bánkisok és vendégeik neveiket, és ragasztják fel. Így hosszú évek múltán is láthatják majd, hogy ki kivel töltötte ezeket az őszinte ölelésekkel teli délutánokat.

A délután folyamán sportolhattak is, volt célba dobás, csocsó és pingpong egyaránt.

A vendéglátásra sem lehetett panasz, a diákok finomságokkal várták őket. Az iskola hátsó aulájában produkciókat is láthattak: Molnár Lili zongorázott, Harza Márk Lázár Ervin-verset mondott, majd két tehetséges néptáncos, Nevezi Botond és Orgovány Zoltán adott elő délalföldi táncokat, végül egy közös tánccal zárult a program.

Kapcsolda a kapcsolatteremtésről

A Kapcsolda a kapcsolatteremtésről szól. A kapcsolatról ép kamaszok és különböző hátrányokkal született, többé-kevésbé felnőttek között. A középiskolások ugyanis a Jószolgálati Otthon és a Móra-speciális iskola neveltjeit látják vendégül. A programot egykor Kerekes Fanni találta ki, miután olvasta Szalay Kriszta színésznő kezdeményezését, ami országos mozgalommá nőtte ki magát. Fannit diáktársai és tanárai, elsősorban osztályfőnöke, Vadas Zsuzsanna is segítették, s bár az az osztály már érettségizett, a hagyomány megmaradt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában