jótékonysági bál

2020.03.12. 20:00

A hagyomány erejével segítettek

Mezőfalván soha nem kellett kapacitálni az embereket, ha nemes ügyért, legfőképpen a gyerekekért kell összefogni. A segítésnek, az önzetlenségnek számtalan megnyilvánulási formája lehet, amelyek közül most is az egyik leghatékonyabbat, a jótékonysági bált választották a mezőfalviak. Szombaton este a Petőfi iskola tornatermében több mint kétszázan foglaltak asztalt, hogy jelenlétükkel, szórakozásukkal támogassák az oktató-, nevelői munkát.

Horváth László

Fotó: Horváth László

A rendezvény első perceiben Kovácsné Huber Zita, a Tündérkert óvoda vezetője köszöntötte a vendégeket. Beszédében kifejezte az intézmény kollektívájának háláját, hogy milyen sokan megmozdultak a hívó szóra. Szép szokás a községben a legkisebbek segítése, hiszen az asztalnál helyet foglalók mellett számos, részvételi támogatói szándékkal érkező szülő is megtisztelte jelenlétével az eseményt.

Több mint száztíz éves a község Tündérkertje

Az apa-lánya tánc minden alkalommal óriási siker az óvodai bálon

Ahogy a sokéves hagyomány szerint megszokhattuk, az óvoda növendékei adják a műsort, hiszen mi más is lehetne ezen este legfontosabb mondanivalója, ha nem a gyermekek szeretete – hallhattuk az intézményvezetőtől.

Az ovisok fantasztikus tánccal örvendeztették meg a szülőket

A köszöntő szavak után tánc, ének, zene kíséretében láthattuk a legkisebbek tüneményes előadásait. Az est fénypontjaként pedig ezúttal is az anya–lánya és az apa–fia tánc zárta a vacsora előtti műsort. A bál szünetében az óvoda vezetőjét, Kovácsné Huber Zitát kérdeztük:

– Jelenleg hét csoportban 156 fővel és huszonöt nevelővel működik az intézmény. Több mint száztíz éves az óvodánk. A nevelői munkában óriási hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre, a környezetvédelemre, a madárbarát óvodára, az egészséges életmódra. Arra törekszünk minden tehetségünkkel és erőnkkel, hogy a testi, lelki fejlődés mellett boldogok is lehessenek a gyerekek.

Hatalmas rendezvény volt – több mint kétszázan foglaltak asztalt a jótékonysági rendezvényen
Fotók: Horváth László

Természetesen rengeteget kell tanulni ahhoz, hogy ebben a világban boldogulhassanak. Mi igyekszünk minden elérhető eszközünkkel, pedagógiai tudásunkkal felkészíteni a ránk bízott gyerekeket. Az óvoda fejlesztésének nagyon örültünk, azóta az óvoda összes csoportját már szinte betöltöttük létszámban. Tehát a fejlesztéseknek és a nevelői munkának köszönhetően népszerű a szülők körében az intézmény. A héten is érkezett három beiratkozó, így valószínűleg még egy csoportot szükséges indítanunk. Külön öröm számunkra, hogy generációkat látunk felnőni a kezünk alatt, mivel a volt óvodásaink is ide hozzák gyermekeiket. Közülük többen már második, harmadik gyerekükkel jönnek.

Nagy Richárd református lelkész és csapata a szülőkkel lépett fel

Nagyon boldogok vagyunk, mert nem felejtettek el bennünket, és kiállnak mellettünk, illetve nagyon sokat tesznek azért, hogy az óvodában mindent megadhassunk. Ehhez kapcsolódik a bál is, amelynek sokéves hagyománya van Mezőfalván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában