Ez már a sokadik felajánlásuk az egészségügy részére

2019.12.18. 11:30

Jótékony Carissa Kupa a neurológiai osztály javára

Január 10–12. között már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Carissa Kupa kispályás nemzetközi labdarúgótornát. A rendezvény jótékonysági akciójának kedvezményezettje ezúttal a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya, ahol tegnap sajtótájékoztatót rendeztek.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Először dr. Kercso Anca Nicoleta osztályvezető főorvos, és Papp Györgyi osztályvezető főnővér kapott szót. Elmondták, hogy az osztály 2016 óta stroke centrumként működik, ahol jelenleg negyvennyolc ágy áll rendelkezésre. A mostani támogatás óriási segítséget jelentene egy stroke-őrző kialakításához, ami a szoros megfigyelést és a biztonságos betegellátást biztosítaná. A mély hivatástudattal végett munkájukat könnyítené meg a monitorizálás, mivel az ápolók részéről jelentős feladat a beteg megfigyelése, hiszen az állapotváltozást időben észlelve tudnak megfelelően reagálni. Ez a támogatás egy karácsonyi csoda, főleg az osztály szakdolgozói számára.

A rendezvény egyik fő szervezője Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, aki megtette az első felajánlást is.

– Igyekszünk a lehető legtöbb helyen megjelenni támogatóként. Még nagyobb az örömünk, ha az egészségügyhöz tudunk közelebb kerülni a mi szerény eszközeinkkel, hiszen itt életeket is tudunk menteni, ha ezeket a berendezéseket megszerezzük. Bizottságunk kétszázezer forinttal járul hozzá az akció sikeréhez. Ehhez biztosan jön a nevezési díjak egy része, illetve a tombola teljes bevétele. Természetesen várjuk a további adományokat, felajánlásokat.

Több egykori és jelenlegi újvárosi sportoló is igent mondott a felkérésre

Az intézmény főigazgató főorvosa, dr. Mészáros Lajos nagy örömmel fogadta a DLSZ megkeresését.

– A szövetségnek nem ez az első ilyen jellegű felajánlása, ugyanis korábban már támogatták a CT-beszerzésünket is. A stroke népbetegségnek számít ma hazánkban, nálunk a sürgősségi osztály fogadja az akut eseteket. Rendkívül fontos, hogy intenzív jellegű megfigyelés legyen a gyógyulási fázisban is, és ebben jelent roppant nagy segítséget, ha egy komplett stroke-őrzőt tudunk kialakítani. Persze most is meg tudjuk ezt oldani, nincsenek veszélyben a betegeink, de sokkal kényelmesebb és biztonságosabb rendszert tudnánk így alkalmazni.

Dr. Jobbágy Lajos orvos­igazgató először futballemlékei között tallózott, majd ezek után tért rá az aktuális eseményre.

– Gratulálok és köszönöm a labdarúgóknak, a sportolóknak, hogy a kórházat támogatják. A jótékonysági bálunkon már megtapasztaltuk, hogy milyen jólesik az állandó szeretet, és a kézzelfogható támogatás. Éppen ezért is örültem nagyon, amikor megkerestek minket a DLSZ vezetői, hogy az idei Carissa Kupával a neurológiai osztályt támogatnák, mert nagyon jól helyre kerül az az összeg, amit a januári viadalon összegyűjtenek.

A sajtótájékoztató résztvevői mindannyian annak adtak hangot, hogy a kezdeményezés nagyszerű ötlet
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester szerint ez a torna több mint egy sportesemény.

– Amikor Petrás Gábor és Tóth Imre megkerestek minket, nem lehetett kérdéses, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez képest a maximális támogatásáról biztosítsa a Carissa Kupát. A háromnapos esemény már nemcsak a sportról szól, hanem a közösségépítésről, az értékeinkre való odafigyelésről, az adományozásról, ami a legjobb helyre kerül.

A kupa egyik fő támogatója a GBB Zrt., amelynek képviselője az egykori jégkorongozó, Bali Zsolt.

– Cégünktől nem áll távol a karitatív tevékenység továbbá a sport szeretete sem, ezért is örülünk annak, hogy ilyen módon tudjuk támogatni a kórházi neurológiai osztály fejlesztését. Nagyon bízunk abban, hogy ezzel a segítséggel a minőségi betegellátáshoz mi is hozzá tudunk járulni.

Az első szóra

A gálán több egykori és jelenlegi kiváló dunaújvárosi sportoló is pályára lép a Nemzeti Sport csapata ellen. Kapitányuk a DFVE szakosztályvezetője Kis-Primász Ágnes lesz. – Nagyon örültem a megkeresésnek, mivel az egyesület és jómagam is rendre kiállunk a jótékonysági akciók mellett, így most is egyből igent mondtam. Örvendetes, hogy nagyon sok régi, szép eredményeket elért dunaújvárosi játékossal együtt segíthetjük ezt az akciót. Bízom benne, hogy nemcsak nekünk, hanem a kilátogatóknak is fontos lesz az, hogy a neurológiai osztályon a tervezett fejlesztések megvalósuljanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában