Betlehemes játék a nagyoktól

2019.12.18. 08:00

Izgalmas karácsonyra hangoló délelőtt volt az Aranyalma óvodában

Dunaújváros Izgalmas délelőttje volt az Aranyalma óvodába járó gyerekeknek. Az egész ovi részt vett azon a betlehemes játékon, amit az iskolába készülő nagycsoportosok adtak elő az emeleti tornateremben.

Balla Tibor

A betlehemi jászol angyalokkal, pásztorokkal Fotó: amatőr

A közel húszperces műsorban kiválóan teljesítettek az iskolába készülő kicsik. Nem csoda, hiszen az óvodában működik egy játék munkaközösség. Ennek keretében a nagycsoportosok, akik iskolaérettek, hetente két alkalommal kapnak egy külön fejlesztő foglalkozást külön csoportban a jobb képességűek és külön csoportban a kevésbé jók. Általában környezetismeret és matematika a foglalkozások tárgya, de ezúttal az időszak lezárásaként tanulták be azt a betlehemes játékot Kuti Tamásné és Nagy Éva óvodapedagógusok segítségével egy hónapon keresztül.

A betlehemi jászol angyalokkal, pásztorokkal
Fotó: amatőr

Bármily meglepő, de ez is szervesen illeszkedett az iskolára felkészítésbe, ugyanis egy ilyen fellépés fejleszti a beszédkészséget, a memóriát, de még a bátorságukat is, hiszen ki kell állni a közönség elé. A jelmezek egy része már meglévő állományból került ki, de varrtak újakat is az óvónők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában