összeállítás

2019.12.28. 10:00

A legolvasottabb híreink – 2019. szeptember

Idén szeptember hónapban sem maradtunk hírek nélkül. Olvasóink ezeket a híreket tartották a legérdekesebbnek:

duol.hu

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-villamlas-ereje-dunaujvarosban-2995006/

Kedves olvasónk készítette az alábbi fotót a hirtelen jött villámlásról, amely meglepte Dunaújvárost.

Bár megírtuk az előrejelzésünkben, hogy villámlás várható, mégis meglepődtünk, hiszen olyan hirtelen jött hangos durranások közepette.

Ezt örökítette meg a kiválóan elkapott pillanatban Gutveiler László. A villámlás erejét mutatja, hogy a jobb oldali villám felizzította azt a fát, amelybe becsapódott. A képnek szerényen az alábbi címet adta: Mennydörgés és muskátlik.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/harom-polgarmester-jelolt-indul-dunaujvarosban-2998108/

Dunaújvárosban a Helyi Választási Bizottság (HVB) 2019. szeptember 09-én, hétfőn 17 órakor ülést tartott a Polgármesteri Hivatal „A” épület II. emelet 201-es irodában, mely ülésen sor került a jelöltek sorrendjének sorsolással történő meghatározására.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberolesi-kiserlet-dunaujvarosban-3000411/

A gyanú szerint az őrizetbe vett újszentmargitai férfi törött üveggel vágta meg barátnője nyakát.

A sértett 2019. szeptember 8-án a késői órákban tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy aznap este Dunaújvárosban, egy lépcsőház előterében szóváltásba keveredett barátjával, majd a férfi a nála lévő összetört sörösüveggel megvágta a nő arcát. Ezt követően dulakodni kezdtek, melynek során mindketten a földre kerültek, ahol a férfi tovább próbálkozott az üvegnyakdarabbal barátnőjének sérülést okozni, és közben szorította őt.

A sértettnek azonban egy óvatlan pillanatban sikerült kiszabadítania magát a támadás alól, majd elmenekült. A rendőrök az értesítést követő egy órán belül a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak a helyi rendőrkapitányságra, és őrizetbe vettek. A nyomozás során végzett adatgyűjtések, tanúkihallgatások, továbbá az eljárásban lefoglalt tárgyi bizonyítékok és beszerzett szakértői vélemények alapján a 40 éves férfit a Fejér megyei nyomozók 2019. szeptember 10-én emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eliteltek-az-isd-dunaferr-igazgatosaganak-korabbi-elnoket-3019506/

Az orosz Kommerszant hírportál cikke szerint több, mint egy hónappal ezelőtt a Moszkvai Városi Bíróság zárt tárgyaláson első fokon kilenc év szabadságvesztésre ítélte az ISD Korporáció vezérigazgatóját, Oleg Mkrtcsant, aki a Dunaferr privatizációjának egyik meghatározó szereplője volt, majd azt követően hosszú ideig a cég igazgatósága elnöki posztját is betöltötte.

A bíróság helybenhagyta a vádhatóság indítványát, és 900 ezer rubel büntetés megfizetésére kötelezte az elítéltet. Ezen kívül a bíróság 198 milliárd rubel polgárjogi vagyoni kártérítést is megítélt a felperes, Vnyesekonombank Ipari Aktívákat Kezelő Alapítványa részére, egyúttal az 53 éves üzletember vagyonát is zárolták. A védelem fellebbezett, az elsőfokú ítélet így nem jogerős.

A zárt tárgyalásra az orosz Kommerszant cikke szerint az állami tulajdonú Vnyesekonombank miatt volt szükség, hogy ne kerülhessenek nyilvánosságra államtitkok, vagy egyéb védelem alatt álló információk. Az ítéletből az következett, hogy Oleg Mkrtcsan elsikkasztotta a hiteleket (OF BTK 159. Par. 4. bekezdés) 86 milliárd rubel összegben. A tárgyalást vezető bíró nem részletezte, hogy milyen módon voltak ezek a pénzek eltulajdonítva. A bíróság elismerte a sértett fél, a Vnyesekonombank Ipari Aktívákat Kezelő Alapítványának 198 milliárd rubeles követelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában