ingyenes kóstoló

2019.10.20. 10:00

Meghívó a X. Pentelei Kolbászfesztiválra

Az alábbiakban közöljük Szabó Tamás és Könyves Ágnes meghívóját:

duol.hu

Fotó: Zsolt

Kedves Dunaújvárosiak, és szomszéd települések lakói, kedves Barátaink!

2019 NOVEMBER 30-ÁN (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezzük meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre szeretettel meghívunk benneteket (Önöket), Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját és minden kedves barátunkat.

A rendezvény ideje: 2019. NOVEMBER 30. (szombat). Kezdés 13. 00 órakor. Eredményhirdetés kb. 15:30-kor, befejezés 20:00-kor. Helye: PENTELE VÁROSRÉSZ, Mentálhigiénés Iskola, Magyar út 49.

A Holler csapata, akik 2018-ban a kolbászverseny győztesei voltak
Fotók: Szabó Tamás

A részvételhez minden csapat a helyszínen elkészített 3 kg kolbász-alapanyaggal nevezhet, melyet saját fűszerezéssel elkészít és betölt. Keverőedényt, kolbásztöltőt és sütőt mindenkinek hoznia kell, valamint belet és fűszereket. Tartalékként két db sütőzsámoly és egy kolbásztöltő áll rendelkezésre a helyszínen, melyet a csapatok szükség esetén igénybe vehetnek. Javasolt azonban a saját ismert eszköz üzemeltetése. 20 dkg sült kolbászt kell leadni szakavatott bírálóbizottságnak melyet értékel és díjaz.

Perkáta csapata, akik különdíjasok lettek IX. Fesztiválon

Az első három helyezett díjazásban részesül és ezen kívül még több különdíjat is odaítél a zsűri, így határon túlról érkező legjobb csapat, MEZŐFÖLD BAJNOKA, második és harmadik helyezettje is különdíjban részesül. Nevezés a beérkezési sorrendben történik előreláthatóan 15 csapat nevezését fogadjuk el. Egy csapat átlagosan 5 fős lehet.

Hátul középen a megboldogult csantavéri polgármester asszony Földi Márta verseny közben

INGYENES KOLBÁSZ KÓSTOLÓ: KB. 14:20-TÓL a helyszínen. Nevezési határidő: 2019. november. 25. A nevezéseket a következő elérhetőségekre várjuk: Szabó Zsolt Róbert mobil: 70 613 33 25 vagy E-mail: [email protected]

Polgármesterek a IX. Pentelei Kolbászfesztiválon. Balról Rauf Norbert Daruszentmiklós, Somogyi Balázs Perkáta és Márok Csaba Mezőfalva első embere

Baráti üdvözlettel:

Szabó Tamás elnök, PENTELE Egyesület

Könyves Ágnes igazgató asszony, Pentele Mentálhigiénés Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában