ötlet vacsorára

2019.10.27. 17:00

Hogyan készül a bruschetta?

Kóstolta már? Nagyon finom, akár vacsorára is tökéletes lehet!

mw/duol

MINISZENDVICS

A legegyszerűbb bruschetta frissen pirított kenyérből vagy bagettből készül, amelyet még melegen alaposan bedörzsölnek fokhagymával, majd megsózzák, meglocsolják kiváló minőségű olívaolajjal, megszórják egy kevés borssal. Íme néhány változat 4 személyre.

PARADICSOMOS

Serpenyőben süssön meg 8 szelet bagettet 2 ek. olívaolajon. Közben vágjon fel szeletekre 200 g koktélparadicsomot, keverjen hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 csipet kristálycukrot és 1 ek. olívaolajat. Ízesítse frissen aprított oregánóval és sózza, borsozza meg. Halmozza a még meleg kenyerekre. GOMBÁS: Vékonyan szeleteljen fel 250 g gombát, és vágjon karikákra 2 db újhagymát. Süssön meg 1 ek. forró olajon 50 g csíkokra metélt bacont a gombával együtt, és adja hozzá a hagymát. Ízesítse sóval, fekete és rózsaborssal, majd kanalazza az elősütött bagettekre.

TONHALAS

Szűrjön le 200 g tonhalkonzervet, adjon hozzá 3 db apró kockákra vágott paradicsomot, 1 db meghámozott, felszeletelt lila hagymát, sózza, borsozza meg, és keverjen bele 1 ek. frissen aprított bazsalikomot. Halmozza a megpirított kenyerekre a tonhalas keveréket.

KELETIES

Aprítson finomra 4 szál petrezselyemzöldet, és keverje hozzá 6 ek. mangócsatnihoz. Sózza, borsozza meg, és adjon hozzá 1 tk. lime-levet. Végül morzsoljon bele 100 g kecskesajtot, és rakja meg a keverékkel a forró kenyereket.

Címkék#bruschetta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában