könnyű személyi sérülés

2019.09.12. 15:00

Párkapcsolati szakítás miatt akart ölni, letartóztatták – Dunaújváros

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki 2019. szeptember 8-án, Dunaújvárosban párkapcsolati szakítás miatt megkísérelte megölni a sértettet.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Mint azt már korábban megírtuk a gyanúsított italozó magatartása miatt párkapcsolata a sértettel megromlott, amely miatt a nő telefonon szakított a férfivel. A gyanúsított az esti órákban a sértettet a buszmegállóban megvárta és őt elkísérte a lakásáig. Ezt követően a sértett egyedül ment fel az otthonába, azonban kis idő múlva a gyanúsított bekopogtatott. A sértett nem engedte be, hanem lement vele a lépcsőház földszintjére beszélni. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a gyanúsított elővett a táskájából egy törött sörösüveg darabot, azzal a sértettre támadt, és a nyakát megszúrta. Dulakodás alakult ki közöttük, mindketten a földre kerültek, majd a sértett kiszabadult a gyanúsított szorításából. A férfi ekkor, mivel cselekménye nem járt eredménnyel, egy későbbi ölési cselekménnyel fenyegette meg a sértettet. A nő ezt követően a helyszínről elmenekült.

A sértett a szúrás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt.

A gyanúsított cselekményét egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt állva követte el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll, valamint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani szökésétől, elrejtőzésétől.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a terhelt fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában