Stílusos fesztivál a kisvárosi kúriában

2019.09.04. 17:30

Hagyományos közönségtalálkozó Rácalmás különlegesen vonzó hotelében

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson, a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyszabású rendezvényén.

dh

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozójának az idei évben a rácalmási Jankovich-­kúria ad otthont. Ide várják a minőségi gasztronómia iránt érdeklődő vendégeket, hogy az egész napos, jó hangulatú rendezvény során megismerhessék a „SVÉT-életérzést”.

A rendezvényen 19 étterem mutatkozik be, az Almalomb (Hosszúhetény), Anyukám mondta (Encs), Gusto13 Bistro és Delicate (Veszprém), Erhardt (Sopron), Gusteaus (Mád), Ikon (Debrecen), Jankovich-kúria (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), La Maréda (Győr), Macok (Eger), Mandula (Villány), Nomád (Noszvaj), Pajta (Őriszentpéter), Palkonyha (Palkonya), Pannónia (Budapest), Platán (Tata), Rosinante (Szigetmonostor), 67 Sigma (Székesfehérvár), Viator (Pannonhalma) – ezek a kulináris élményműhelyek, bisztrók és apátsági éttermek valóban ritkán mutatkoznak be a nagyközönség előtt, így élmény lesz megcsodálni a kínálatukat. A borászatokat neves gazdák, izsáki (Gedeon Birtok), badacsonyi (Borbély Családi Pincészet), mádi (Royal Tokaji Borászat), noszvaji (Thummerer Pincészet & Szőlőbirtok) és villányi (Gere Tamás & Zsolt Pincészete) borok képviselik, emellett a kávéfőzés specialistái, az olajsajtoló, a sörkészítők, valamint a sajtmanufaktúrák is bemutatkoznak.

Élmény lesz megcsodálni a kínálatot, és megis­merni ezt az életérzést

A program szeptember 7-én, szombaton este egy jótékonysági vacsorával kezdődik a Jankovich-kúria Welness Hotelben. Másnap kerül sor a szakmai bemutatókra, 9 órától a stílusos reggelizés lesz „terítéken” a Stílusos Vidéki Szállodák standján, amelyet a télikertben rendezett állófogadás keretében mutatnak be.

A Jankovich-kúria épülete kiváló helyszínt ad majd a fesztiválnak Fotó: svet.hu

Déli 12 órakor nyitnak a SVÉT-éttermek, ezt követően a kovászos kenyérről, a csokoládéról, a sörről, a kávéról, a borról, a pálinkáról hangzanak el különböző megközelítési szempontú előadások.

Mindeközben a gyermekeket a miniSVÉT nevű játszóház várja, a szervezők ugyanis gondoltak azokra is, akik gyermekekkel érkeznek a fesztiválra. Este hat órakor a székelyudvarhelyi Erdélyi Gasztro Egyesület meglepetés programja szórakoztatja a közönséget, majd az est fénypontjaként a Tóth Vera Quartet fellépése zárja a gasztronómiai fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában