Hitelesen az alternatív fájdalomcsillapítástól

2019.09.25. 09:00

A születés hetének legérdekesebb programjai

Már tizenharmadik alkalommal rendezik meg a születés hete fesztivál országos rendezvénysorozatot, amelyhez Dunaújváros is csatlakozott szeptember 21–27. közötti programjaival.

Török Tímea

A rendezvénysorozat célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz.

Mindjárt az első rendezvény a város határain túl a kulcsi családi sportnapon zajlott. Horváth Zsuzsa power walking térner tartott edzést a sportpályán. Hétfőn a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban Veréb Judit ringató foglalkozásán vehettek részt az érdeklődők, éppúgy mint kedden az anyatejes táplálás világnapja alkalmából Kulcson köszöntött meghívottak. A kulcsi rendezvényen a településen élő édesanyákat köszöntötték, akik több mint egy éve táplálják gyermekeiket anyatejjel. Minden évben ünnepélyes keretek között Jobb Gyula polgármester, Danka Edit és Radnó-Kovács Zita védőnők, valamint Jobbné Vincellér Anita dúla köszönti az édesanyákat. A keddi program már a városi könyvtárban zajlott, az otthonszülésről anyaszemmel beszélgettek Jobbné Vincellér Anita dúla moderálásával a téma iránt érdeklődők.

Kulcson köszöntik az anyatejjel tápláló anyákat Fotó: a szerző

A születés hete rendezvénynaptárában a szerda és a csütörtök a legmozgalmasabb napok lesznek. Szerdán a könyvtárban Béres Edina független bábától Bábamesék című előadását hallgathatjuk meg, Veres Judit vezetésével baba-mama jógán vehetünk rész, majd kora délután a szervező Jobbné Vincellér Anita az alternatív fájdalomcsillapítási technikákba avatja be a résztvevőket, majd levezetésként délután Veréb Judit jógaoktató prezentál kismamajógát.

Csütörtökön a Maarsk Café emelete lesz a helyszín egy szülés utáni párkapcsolati változásról szóló előadáshoz, amelyet Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső a születés hete főszervezője tart majd. A szót ezután Jobbné Vincellér Anita veszi át a szülési terv elkészítéséhez ad hasznos tanácsokat a szülés előtt álló kismamáknak. A könyvtárban délután a hordozás és a kötődés kialakulásáról Bőhmné Dániel Alexandra hordozási tanácsadót hallgathatjuk meg. A rendezvény zárónapján a könyvtárban Kendősimogató címmel hordozási tanácsadás lesz.TT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában