köszönetet mondani

2019.09.17. 08:00

A motoros mentő, sürgősségi orvos

A Szent Pantaleon Kórház sürgősségi adjunktusa nem mindennapi esete jelent meg pár napja a közösségi hálón, egy anyuka írt neki szívhez szóló köszönetet.

duol.hu

Dr. Vajda Márk 2017-től dolgozik kórházunk sürgősségi osztályán műszakvezető szakorvosként, idén júliusban adjunktusi kinevezést kapott. Igen sokoldalú személyiség, munkafegyelme, munkához való hozzáállása példaértékű. Már az orvosi egyetem elvégzése alatt mentőápolóként, majd mentőtisztként dolgozott. A sürgősségi betegellátás mellett a mai napig a motoros mentőknél dolgozik mentőorvosként.

Augusztus 31-én is ügyeletes volt és szolgálati motorjával Balatonakarattyán leparkolt egy étterem előtt, mikor a pincér szólt neki, hogy egy kisgyermek rosszul esett a trambulinon ugrálás közben, segítsen. Erre szokták mondani, hogy jókor volt jó helyen. A kétségbeesett szülők csak azt vették észre, hogy a motoros mentős teljes orvosi felszereléssel szinte azonnal ott volt és segített. A gyermek elsődleges ellátását követően mentőt hívott és a mentőautót motorjával bekísérte a veszprémi kórházig. A gyermek az eset óta teljesen jól van.

Igen, mondhatjuk azt, hogy az orvos „csak” a munkáját végezte, hiszen az orvosok mindennapjai tele vannak kihívásokkal, betegek gyógyításával.

Mégis néha meg kell állnunk és köszönetet mondanunk a tudásukért, a talpraesettségükért és a segítségükért.

Dr. Szulik Éva és dr. Vajda Márk

Ez év márciusában szintén a közösségi hálón keresztül mondtak köszönetet egy másik sürgősségis orvosunk, dr. Szulik Éva adjunktus részére, aki egy kerékpáros életét mentette meg szabadnapján.

Munkából hazafelé észlelte a bajbajutott embert, akinek azonnal a segítségére sietett és újraélesztette.

A doktornő 2013 óta dolgozik a Szent Pantaleon Kórházban, 2015. óta a sürgősségi osztályon végzi nagy odaadással határozottságot, gyors döntéshozatalt igénylő, szakmai kihívásokkal teli munkáját.

Dr. Vajda Márk és dr. Szulik Éva sürgősségi osztályunkon dolgozva naponta betegeket látnak el, életeket mentenek, ez a munkájuk. Köszönjük, hogy ezt a szakmát választották és erősítik a sürgősségi osztály kollektíváját! – Írja a kórház weboldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában