Magunkat okolhatjuk

2019.05.05. 20:00

Házi feladat lehet: keresni a Budaörs elleni vereség, a szombati kudarc okait

A Fehérváron elszenvedett vereséget követően szombaton hazai csarnokban azt is mondhattuk, hogy kötelező a győzelem a Budaörs ellen. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata tehát határozott céllal rendelkezett: megszerezni a két bajnoki pontot.

Jankó Árpád

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Igen ám! De a Pálos-Bognár, Dávid-Azari, Szabadfi, Hornyák Ági, Sipeki Flóra kapus (kiváló névsor) és a többi vendégjátékos is a győzelemért érkezett Dunaújvárosba. Ugyanis még megmenekülhet a kieséstől a csapatuk.

Ennek érdekében nagy harcban áll a Budaörs az előtte lévő Békéscsabával. Reménykedhet, hogy elkerül a kiesést jelentő tizenharmadik helyről. Igaz, a Vác és a Siófok elleni találkozójukon nem ők az esélyesek. Egyszóval: várni lehetett, hogy mindent beleadnak a Kohász ellen. Így is történt. Már a hetedik percben időt kért György László, a hazai mester, mert 4–1- re vezettek a vendégek. A jelenlévő Kim Rasmussen szövetségi kapitány is csodálkozhatott azon, ahogy szenvednek a hazaiak, még döntetlenig sem jutottak el. Ez pedig a Kohász sok hibájának volt a következménye. Úgy tűnt kívülről, nagyon feszülten, idegesen kézilabdázik György László csapata. Már a gyors indítások is elmaradtak a bizonytalanság miatt. A görcsösen játszó DKKA egy határozott, lendületes, gyors Budaörssel került szembe. A félidő számunkra furcsa eredménnyel végződött: 10–13. Emlékeztetőül: hazai csarnokban csak a Győr, a Fradi, a Siófok és a Debrecen volt képes jelentős előnyt szerezni harminc perc után. Ziccer maradt ki, rossz átadás, és hiba, hiba – így kezdődött a második játékrész a Kohász részéről. Bár küzdött, nagyon akart a csapat, de ezúttal nem volt sikeres, nem volt hibátlan a játéka. A Budaörs sokáig tartotta a négygólos előnyét. Sajnos a hazai cserejátékosok sem tudtak változtatni a helyzeten. De a fél­idő derekán főképp Szalai góljaival mégis felvillant a remény, hogy képes a Kohász fordítani (22–23), ám ember­előnyben rontott a gárda. Keservesen, az 55. percben azért rövid időre sikerült kiegyenlíteni: 23–23, Szekerczés jóvoltából. A közönség „Újváros” buzdítással próbált segíteni, de ekkor semmi sem sikerült. A túloldalon a válogatott Pálos-Boglárnak helyén volt az esze, nem remegett a keze, az utolsó másodpercben pedig biztos lett a vendégek győzelme.

Egy kiesés előtt álló csapat elvitte a bajnoki pontokat Dunaújvárosból. Mondhatjuk: nem dőlt össze a világ, most nem ment, de az okokat azért ki kell deríteni. És ez valamennyi játékosnak házi feladata kell, hogy legyen. Kétségtelen, rossz napot fogott ki a csapat. Ami viszont biztos, más gondolkodásra, játékra lesz szükség a két utolsó mérkőzésen a Debrecen otthonában és idehaza az Érd ellen.

György László így értékelt: – Magunkat okolhatjuk. Rengeteg hibát vétettünk. Elnézést kérünk a szurkolóinktól. Rossz teljesítmény nyújtottunk.

Jegyzőkönyv

DKKA – Budaörs 24–26 (10–13)

Dunaújvárosi Kohász KA: Csapó Kyra – Kazai 3, Ferenczy 3, Nick, Cifra, Szekerczés 9, Grosch. Csere: Csapó Kincső (kapus), Szalai 6, Sirián 3, Bouti, Dombi, Molnár. Vezetőedző: György László.

Budaörs: Sipeki – Dávid-Azari 10 (5), Hornyák Á. 3, Zsigmond 2, Szabadfi 3, Pálos-Bognár 5, Braun 1. Csere: Hajduch 1, Gerháth, Soós V., Ertl 1 (1). Vezetőeddző: Neukum Tamás.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 7/6.

További eredmények: Vác – Alba FKC 33–23, Békéscsaba – MTK Budapest 30–34, Győri Audi ETO – Eszterházy SC 49–23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában