Ovi-zsaru

2019.03.30. 15:30

Rendőrök várták az óvodásokat tömegoszlató pajzzsal, sisakkal

A Fejér Megyei Rendőr-­főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kilenc esztendővel ezelőtt indította útjára az Ovi-zsaru bűnmegelőzési programot. A Kincs­kereső Óvoda nagycsoportosai rendre részt is vesznek rajta. Tegnap délelőtt újabb szakasz zárult.

Balla Tibor

Dunaújváros Az óvoda udvarán gyülekeztek a sárga láthatósági mellénybe öltözött apróságok. Rendőrök várták őket, ugyancsak láthatósági mellénybe öltözve. Mindenre felkészültek. Volt náluk tömegoszlatásra használt pajzs a hozzá tartozó hosszított gumibottal, golyóálló mellény, rohamsisak, de még gázálarc is. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, eddig még soha nem kerültek testközelbe ezekkel a rendőri kényszerítő­eszközökkel.

A nap csúcspontja az volt, amikor kerékpárral, rollerrel, rendőri zárás mellett végigkerekeztek a Május 1. utcán Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Most viszont megtapogat­hatták, megemelhették, fel­próbálhatták minden következmény nélkül. Sőt, éppen ez volt a cél, ezért hozta el nekik Kiss Dénes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság Bűnmegelőzé­si Alosztályának vezetője és Szentes Marianna rendőr alezredes, aki az Ovi-zsaru program elindításakor is járt már a Kincskeresőben.

A golyóálló mellény igencsak népszerű volt

A rendőr biztonságot jelent és segítséget nyújt

Szentes Marianna mutatta b A golyóálló mellény igencsak népszerű volt e a rendőr felszerelését

Akkor, amikor elhozta Rendőr Robit, Rossz­csont Ricsit és testvérét, Rozit, a program kabala­figuráit. A rendkívül hasznos program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, illetve annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek nemet mondani. Mindezzel a nagycsoportosokat célozzák meg, akik jövőre már az iskolapadba ülnek be, így egyre többször fognak ön­állóan közlekedni. A magabiztos közlekedést segíti az a kirakó is, amelyben közlekedési táblákat kell felismerniük és kirakniuk darabokból. A nap végén rendőrségi zárás mellett végigkerekeztek a Május 1. utcán oda-vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában