Síléceket felcsatolni!

2019.01.13. 12:00

Meseszép hófödte tájak várják a téli sportok szerelmeseit

A lélegzetelállító hegycsúcsok közelében nemcsak a testét mozgathatja át, de a lelke is felüdül az utazónak. Aki fél a lesiklástól, keressen egy szánkó- vagy sífutópályát! Lássuk, merre érdemes elindulni!

Mediaworks/Fanny

Fotó: pixabay

SZLOVÉNIA

VOGEL: A Júliai-Alpokban található kedvelt üdülőhely Bohinj, ahonnan nagy kabinos felvonóval juthat fel a Vogelhegyre, télen-nyáron. Novembertől május elejéig 22 kilométer hosszú havas lejtő várja a sportolni vágyókat. A térség legfelkapottabb sí terepe 559– 1800 méteres tengerszint feletti magasságon található, a pálya egészen a völgyig fut. Lesiklás közben ne felejtse el megcsodálni a szemet gyönyörködtető tájat!

POHORJE: A Podravska régió kiemelkedő síközpontja Maribor mellett, ahol összesen 41,5 kilométernyi pályán élvezheti a siklást. Szánkó- és sífutópálya is található a két részből álló terepen, ráadásul ha elég a hó, akár át is lehet csúszni az egyikről a másikra. Bár itt drágább pályahotelek várják, lejjebb, Mariborban, kimondottan olcsón foglalhat szállást.

OLASZORSZÁG

MADONNA DI CAMPIGLIO: Olaszország egyik legelegánsabb síterepe, 150 kilométeres pályarendszere 852–2504 méter magasságban húzódik. Öszszesen 59 lifttel kapaszkodhatnak fel ide a sportolni vágyók. Snowboardosként és sífutóként külön pályák várják, ha pedig megunta a siklást, a közeli város fürdőiben is felmelegedhet.

LIVIGNO: Budapesttől 900 kilométerre fekszik, igazi síparadicsom! Bármilyen szintű a sítudása, az összesen 115 kilométer hosszú pályarendszeren biztosan talál megfelelő terepet. Ráadásul a falu számos további szórakozási lehetőséget is nyújt: van itt korcsolya- és teniszpálya, illetve lovas szán is, hogy csak a legfelkapottabbakat említsük.

SZLOVÁKIA

CHOPOK: Budapesttől 270 kilométerre húzódó hegygerinc az Alacsony-Tátrában. Remek síterepek, különböző felvonók biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást. Ne hagyja ki a Hotel Rotunda kilátóját, amely 2004 méter magasan található, és 360 fokos panorámát biztosít. Érdemes a napozóteraszról is körbekémlelni. DONOVALY: Decembertől áprilisig tart nyitva a 914– 1361 méter magasan fekvő síközpont. Ez az a hely, ahol már kisebb hómennyiség esetén is lehetőség nyílik a sportolásra. 14 felvonója között kimondottan gyerekeknek szánt típusok is vannak. Ha valami különlegességre vágyna, érdemes befizetnie egy éjszakai síelésre!

Hazai pályán

EPLÉNY: A Bakonyban található Intersport Síarénában 7,9 kilométer hosszú pályarendszer várja. Itt van Magyarország leghosszabb (1927 méter) megállás nélkül síelhető útvonala, melyet kék jelzésű szakaszok alkotnak, így a kezdők is bátran nekiveselkedhetnek.

MÁTRASZENTISTVÁN: A Budapesttől 100 kilométerre, a Felső-Mátrában fekvő sípark 4,3 kilométernyi összpályahosszúsággal büszkélkedhet. Kék síterepet éppúgy talál itt, mint fekete jelzésűt. Gyerekekkel feltétlenül vegyék igénybe a síóvodát.

NAGY-HIDEG-HEGY: A Börzsöny tetején hazánk legnagyobb, 220 méter szintkülönbséget áthidaló sífelvonójával emelkedhet fel a csúcsra, hogy aztán akár 4,2 kilométeren át csúszhasson lefelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában