Terike néni

2018.10.09. 07:00

Kilencven esztendősen is kapál, de muszájból

Teri néni kilencven éve látta meg a napvilágot, s ezért a szerető családja és szinte az egész familiája mellett a kormány és a Magyar Köztársaság nevében Nagykarácsony község vezetői is felköszöntötték.

Balogh Tamás

Papp Józsefné, Lénárt Teréz a napokban töltötte be a kilencvenedik életévét. A különleges születésnapra a családi ünneplés előtt Müller Miklós, a település polgármestere, és Horváth Csaba alpolgármester is megérkezett.

Müller Miklós rövid beszédében elmondta a hivatalos látogatásának célját, és a jókívánságait, majd közösen adták át a köszöntő okiratot, a gyönyörű virágcsokrot és az értékes ajándékcsomagot is. A rövid ceremóniát a szerencsére jó egészségi állapotban és fiatalos memóriával bíró ünnepelt nagy örömmel vette. Ezt követően, ahogy azt egy ilyen kis faluban szokás, tiszteletteljes, barátságos beszélgetéssel, majd az ünnepi vendéglátással folytatták a programot. A finomságokat a lánya fia és a lány unokája készítették. Papp Józsefné, leánykori nevén Lénárt Teréz Selyemmajorban született. Negyedik osztályos korában költöztek át Nagykarácsonyba, a szomszéd településre, ahol máig is boldogan él.

Müller Miklós polgármester (balról), Papp Józsefné és Horváth Csaba alpolgármester (jobbról) Fotó: Balogh Tamás

Mi szeretett volna lenni gyermekkorában?

– Voltak arról álmaim, de közbejött a háború! Akkor aztán nem lehetett arról ábrándozni, mert a túlélés lett a célunk. Rossz dolog volt.

Igazi falusi háziasszonyként telt el az élete.

– Eszünkbe sem jutott, hogy el kellene innét menni! Szerettem itt lenni, ahogy ma is. Végig itthon voltam, nem mentem el dolgozni sehová se. Földet vállaltam, a ház körül is volt munkám elég. Állatokat is tartottam. Ma már csak macskáim vannak. Amíg fiatal voltam, szívesen elvégeztem ezeket a feladatokat. Most már muszájból, de csinálom! A mai napig kapálok – mondta nevetve.

Teri néni szereti az ünnepeket

Szereti ezeket az ünnepi alkalmakat, mert ilyenkor nem csak a rokonok jönnek. Mindenkit ismer és kedveli a társaságot. És a Teri néni mindenkit név és a családi kapcsolódása szerint, precízen felsorolt és bemutatott.

Ezek után csodálkozik-e valaki azon, hogy az ünnepi pillanatokban az egész vendégsereget azonnal meg is hívta a 95. születésnapjára?!

Mi is ott leszünk – ígértük neki! Isten éltesse jó egészségben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában