Ha kicsi a hely a lakásunkban

2018.08.11. 10:00

Használjunk ki minden teret praktikus polcokkal, akasztókkal

Amennyiben kicsi a hely a lakásban, néhány trükkös megoldással jól kihasználhatjuk a legkisebb sarkokat is.

TBZS

Fotó: pixabay

Nagy helyet elfoglaló franciaágy helyett készíttessünk a falra felcsukható ágyat. Az is segítség, ha nem lábon álló, hanem ágyneműtartós ágyat vásárolunk. A konyhában felszerelhetünk erős polcokat és síneket a kampóknak, amelyekre sok mindent, például merőkanalat, bögrét, kisebb kiegészítőket is felakaszthatunk. Ügyeljünk rá, hogy a szekrény jó felosztású legyen. Amennyiben a lakberendezési elemek illeszkednek a fal színéhez, nem keltenek zsúfolt hatást.

A konyhaszekrények közötti falat jól kihasználhatjuk akasztókkal Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ajtókeret fölötti helyet is kihasználhatjuk, kerülhet oda szélesebb polc is például a ritkábban használt könyveknek. Mivel nincs a látókörünkhöz közel, nem is lehet érezni, hogy terhelné a teret. A lépcső alatti polcok remek rakodóhelyek. Ha ügyelünk rá, hogy színben harmonizáljanak a lépcső, a fal színével, szinte egybeolvadnak azokkal. Egy kisebb sarkot szintén tökéletesen kihasználhatunk, akár háromszög alakú polcokat beépítve oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában