Eszterlánc

2018.07.28. 14:00

Távol az ártó szellemektől

Aznap, amikor felkerült Xénia bal csuklójára a csomózott vörös fonal, csupa jó dolog történt vele.

Szente Tünde

A tavasztündér sminkje, ruhája és körme is teljes összhangban áll egymásssal

Találkozott rég nem látott kedves ismerőseivel, Erzsivel és Margitka nénivel, akiket még a Dózsa György úti fodrászüzletből és kozmetikából ismert meg édesanyja révén, és sokáig járt hozzájuk még az után is, hogy megszűnt az üzlet. Nosztalgiáztak, megbeszélték a családi eseményeket, szóba került Béla bácsi, és természetesen az is, hogy kinél hány unokával, dédunokával bővült a család.

Azon a napon a munka is jobban ment Xéniának, jobban tudott koncentrálni, türelmesebb volt a környezetében lévőkkel. A beharangozott felhőszakadás is máshová húzódott, az eső ugyan nagyobb széllel érkezett, de semmi különösebb problémát nem okozott. Elmaradtak a fakidőlések, ágleszakadások, villámbecsapódások. Valahogy minden jobban sikerült, még a vacsorát is megdicsérte a férje, aki az utóbbi időben válogatósabb lett, mint valaha.

Xénia remélte, hogy a hét végi nagy rendezvény is legalább olyan sikeres lesz, mint a korábbiak. Izgatottan szedte pontokba az előkészületek teendőit, erősen koncentrálva gondolta végig a nap forgatókönyvét. Nem szeretné, ha bárki is csalódással, energiával töltekezés nélkül térne haza az idei piknikről. Már csupán az ajándékok becsomagolása maradt hátra, a többi pedig megy, mint a karikacsapás. Egy a fontos, mindenki jó szívvel legyen a másik iránt abban a körben, ahol az irodalom szeretete közös mindnyájukban.

Andi csuklóján látott először a rontást és az ártó szellemeket magától távol tartó, hétcsomós, három ágban sodort vörös fonalat, majd mind több ismerősén fedezte fel, köztük Julikán, a háziorvosán is, mígnem a kíváncsisága rá nem vezette, hogy ő maga is kipróbálja. Mivel az energia a test bal oldalán hatol be, ezért kell a bal csuklóra helyezni a fonatot, amivel a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk – magyarázta neki annak idején Andi. A hét, egymást követő, sorozatos csomónál egy-egy csomó azt a spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben.

A vörös fonal egy kedves jelkép, nem fontos hinni benne, inkább az számít, amit szimbolizál – ment elébe a kérdéseknek Julika, miközben látta Xénia csodálkozó tekintetét azon, hogy ezek szerint ő is hisz a tibeti buddhizmus, avagy a hinduizmus hozzánk is eljutott jelképeiben. Kiegészítette még azzal, hogy nem mindegy, ki köti fel a fonalunkat. Olyan személy legyen, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen bízunk, esetleg egy mester, vagy valaki, akit nagyra tartunk.

Xénia vonzódott az ásványokhoz. Hitt abba, hogy az energiái kapcsolódnak egymással, a kristály rezgése képes harmonikus működésre sarkallni az ő energetikai rendszerét. Kos csillagjegy szülötteként a számára ajánlott ásványok között szerepelt a rubin, az ametiszt, a jáspis, a hematit és a karneol.

Volt egy 1200 Gauss erősségű mágneses karkötője, aminek jótékony hatását sok mindenre ajánlották. A mágnes többek között csökkenti a fájdalmak erősségét, gyengíti az idegek fájdalomtovábbító képességét, növeli a keringés sebességét, gyorsítja a gyógyulást, kiegyenlíti a szervezet energiahiányát.

Mi történik akkor, ha mindegyiket egyszerre viseli Xénia, a bal csuklóján a vörös fonalat, a jobbon a mágneses ékszerét, a nyakában a rubin köves medálját az ezüst láncán, ezek vajon egymás hatását erősítik, gyengítik vagy kioltják? Hm?

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában