Kézilabda

2024.05.10. 12:20

Chema Rodríguez kritikát is megfogalmazott (videó)

A magyar válogatott kapusa, Bartucz László fájdalmas pillanatokat élt át a Litvánia elleni vb-selejtező első félidejében.

MW

Chema Rodríguez szövetségi kapitány a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2024. május 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően lényegében már a selejtező első mérkőzésén biztosította helyét a 2025-ös horvát, dán, norvég közös rendezésű világbajnokságon. Chema Rodríguez együttese a kissé döcögős első félidő után simán, 33–26-ra győzött Litvánia ellen, a vasárnapi visszavágó formalitásnak tűnik. A magyar csapat lassan megkezdheti a felkészülését a párizsi nyári olimpiára.

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33–26-ra győzött Litvániában a jövő évi világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén – derült ki az Origo oldaláról. A vendégek keretéből az el sem utazott Szita Zoltán, Hanusz Egon és Mikler Roland mellett Rodríguez Álvarez Pedro hiányzott.

Csikorgott az első félidő

Rosszul kezdődött a meccs, hiszen már az első támadásban Bánhidi eladta a labdát, majd az ellenakcióból Antanavicius a felső lécet találta el, Virbauskas a labda után vetődött, s közben ott rúgta meg Bartuczot, ahol férfiembernek a legjobban fáj. A magyar kapus néhány másodpercig fájdalmasan fetrengett, majd felpattant, ugrált párat a sarkán és folytatta a játékot.

A litvánok némi meglepetésre egy darabig jól tartották magukat, a mieink még szünetben is csak két góllal, 13–11-re vezettek – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A második félidőben gyorsan eldőlt a meccs. 15–14-ről a mieink zsinórban öt góllal elhúztak 20–14-re, s innen már nem volt visszaút.
A magyar csapatban különösen Imre Bence volt elemében. A fiatal játékos ott folytatta, ahol márciusban Tatabányán, az olimpiai selejtezőtornán abbahagyta. A Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn ismét biztos kézzel értékesítette a ziccereket. A magyar szélső mellett Ancsin is szépen termelt (8). A magyar válogatott héttel, 33–26-ra nyert, ami után a vasárnapi visszavágó Veszprémben csupán formaságnak tűnhet. A biztos győzelem ellenére a szövetségi kapitány nem volt teljesen elégedett a látottakkal.

Nem volt megfelelő a koncentráció

Bár a második félidőben gyorsan eldőlt a meccs, az első félidőben több olyan hibát is elkövetett a magyar csapat, ami a korábbi találkozóikon nem volt jellemző. Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szóvá is tette ezt a lefújás után – írta meg a Magyar Nemzet.

– A végeredménnyel, a hétgólos győzelemmel elégedett vagyok, de azzal a munkával, amit ma végeztünk, nem teljesen. Az első félidőben úgy kézilabdáztunk, ahogy mostanában nem, a koncentráció nem volt megfelelő, a második félidő már sokkal jobb volt minden tekintetben. Ezt figyelembe véve örülhetünk a végül is biztos győzelemnek. Vasárnap Veszprémben arra törekszünk, hogy végig jó teljesítményt mutassunk. Várjuk a szurkolókat, szeretnénk jó játékot mutatni nekik, hiszen mindig nagy támogatást nyújtanak – értékelte a meccset Chema Rodríguez, a magyar válogatott edzője.
A 2025-ös világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, rajtuk kívül tagja már a mezőnynek Svédország, Franciaország, Németország, Bahrein, Japán, Kuvait, Katar, Algéria, a Zöld-foki Köztársaság, Egyiptom, Guinea, Tunézia, Argentína, Brazília, Chile, valamint a két szabadkártyás csapat egyikeként az Egyesült Államok. A január 14. és február 2. között sorra kerülő vb mérkőzéseinek Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont. Varasd, de még Zágráb is itt van szinte a szomszédban, jó lenne, ha a magyar válogatott két helyszínen minél több meccset tudna játszani.

Férfi kézilabda vb-selejtező 1. mérkőzés:

Litvánia–Magyarország 26–33 (11–13)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában