Labdarúgás

2024.04.03. 13:00

Éjszakázásra készülhetnek a DVTK-drukkerek a Fradi ellen (videó)

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntői közül talán a legizgalmasabbat Miskolcon játsszák, ahol a Diósgyőr csapata hazai pályán fogadja a Ferencvárost. Az előző idényben a miskolciak edzője, Vladimir Radenkovics és a zöld-fehérek trénere, Dejan Stankovics együtt dolgozott a szerb Crvena zvezda csapatánál, de szerda este az ellentétes oldalon kell győzelemre vezetniük aktuális csapataikat.

MW

A Ferencváros játékosainak gólöröme, középen a gólszerző Varga Barnabás a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2024. március 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A két együttes teljesen más előjelekkel várhatja a szerda esti összecsapást, ugyanis amíg a zöld-fehérek idén a hazai versenysorozatokban még veretlenek, addig a miskolci gárda szombaton 5-1-re kikapott Zalaegerszegen – derült ki az Origo oldaláról. A Ferencváros a legutóbbi két MK-fordulóban egyaránt százhúsz percet játszott, a Puskás Akadémia ellen hosszabbításban, a Debrecen ellen tizenegyespárbajban vívta ki a továbbjutást. A fáradtság most mégis kevésbé hátráltathatja Sztankovics csapatát, hiszen a cserepadon is több kiváló labdarúgó lesz bevethető a szerdai összecsapáson.

A Fradi kerete mélyebb

A diósgyőri együttes a legutóbbi négy hazai mérkőzésen veretlen, a zalaegerszegi pofon ellenére stabil játékkal a NB I középmezőnyébe verekedte magát, a kupamenetelés pedig a jutalomjáték eddig a borsodiak számára. 

– A legutóbbi mérkőzés nagyon rosszul sikerült, amiért újra elnézést kérek a szurkolóktól – szabadkozott Vladimir Radenkovics a DVTK hivatalos oldalán, aki a Fradi ellen összecsapás mellett beszélt a játékosait ért terhelésről is.

– Amikor 16 nap alatt öt mérkőzést játszik egy csapat, akkor természetesen rotálni kell a játékosokat, hiszen az edzői stábnak az a dolga, hogy minden támogatást megadjon a labdarúgóknak a minél jobb teljesítmény elérése érdekében – nyilatkozta a szerb edző. A III. Kerület, a Siófok, valamint a ZTE búcsúztatása után a továbbjutás egy mérkőzésen dől el a Fradi ellen.

– Az FTC kerete rendkívül erős, nem okoz számukra gondot, hogy vasárnap bajnoki Mezőkövesden, szerdán kupameccs Diósgyőrben, szombaton pedig bajnoki csúcsrangadó otthon a Paks ellen. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk a lehető legerősebb csapattal állnak fel – vetítette előre Vladimir Radenkovics, aki együtt dolgozott a Crvena zvezda csapatánál a Ferencváros edzőjével, Dejan Sztankoviccsal.

Duplázni akar a Fradi

– A közös munkát követően is jó viszonyban maradtunk Dejan Stankovićcsal, ami persze semmit nem jelent majd szerda este. Akkor az ellenfél csapatának az edzője lesz, akiket le akarunk győzni. Megadjuk neki a tiszteletet, de mindent megteszünk azért, hogy mi jussunk a következő körbe – árulta el a Diósgyőr edzője.

– A kupában eddig is nehéz mérkőzéseket vívtunk, ez egy teljesen más sorozat, mint a bajnokság, minden csapat tudja, hogy csupán egy esélye van továbbjutni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Diósgyőr komoly játékerőt képvisel, főleg hazai pályán. Vladimir Radenkovics és stábja minőségi munkát végez, és az sem zavarhat meg minket, hogy az előző fordulóban nagyarányú vereséget szenvedtek a bajnokságban. Készen állunk a megmérettetésre, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Minden sorozatban, így a kupában is a végső győzelemre törekszünk, csak ez a cél lebeg a szemünk előtt, duplázni szeretnénk, nyernünk kell! – szögezte le Sztankovics.

STANKOVIC, Dejan
Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2024. március 31-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő 

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 20.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában