szívesen jönne

2021.04.24. 10:19

Angol labdarúgó jelentkezett be a magyar válogatottba

Hiányposzton szerepel, mindössze 21 éves és rendszeresen pályára lép az angol másodosztályban, amelyben a magyar válogatott oszlopos tagja, Nagy Ádám is futballozik. Callum Styles feldobta a labdát Marco Rossinak, az angol labdarúgó ugyanis magyar válogatott lenne a nagyszülei származása révén. Vagy ukrán, de ez most részletkérdés.

Március végén ünnepelte a 21. születésnapját Callum Styles, az angol másodosztályú Barnsley futballistája, aki arról nyilatkozott a helyi lapnak, a Barnsley Chronicle-nek, hogy szívesen lenne magyar válogatott is. Mint kiderült, ugyan angol állampolgár, de a nagyszülei származásának köszönhetően a magyar és az ukrán nemzeti csapatban is pályára léphetne.

„Mindig az volt az álmom, hogy egy nap válogatott labdarúgó legyek, szóval ha valaha meghívót kapnék, az egy valóra vált álom lenne nekem. Azért kell folytatnom a munkát, hogy ezt elérjem” – fogalmazott Callum Styles. „Nem igazán számít, hogy melyik szóba jöhető országban teljesül a célom, a lényeg, hogy válogatott lehessek. Bízom benne, hogy a jövőben kapok meghívót valamelyik U21-es vagy felnőtt nemzeti csapatba, de addig is a Barnsley-ra koncentrálok, és majd meglátjuk, mi történik”.

Nyilatkozatával feldobta a labdát Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának az angol játékos, főleg hogy a mi szemszögünkből hiányposzton szerepel – fogalmaz a Magyar Nemzet cikke. A Barnsley ugyanúgy a három belső védős rendszerben futballozik, mint tavaly óta a magyar válogatott, és Styles az öt középpályás közül a balszélső a klubjában, akinek a védekezésben is fontos szerepe van a visszazárásoknál. Ezen a poszton nem vagyunk eleresztve játékosokkal, Rossi a legtöbbször Hangya Szilvesztert (Fehérvár) és Holender Filipet (Partizan Beograd) szerepeltette itt, utóbbi ráadásul márciusban megsérült, ezért kihagyta a legutóbbi vb-selejtezőket.

Callum Styles ebben az idényben stabil kezdő a Barnsleyban, az eddigi 43 fordulóból 39-en pályára lépett, 37-en kezdőként.

A Bury Baggiónak becézett játékos (alighanem Roberto Baggio után) februárban a hónap gólját lőtte, s ugyanekkor a hónap legjobb fiataljának is megválasztották az angol második, harmadik és negyedik vonal közös szavazásán. Csapata nem is szerepel rosszul, három fordulóval az alapszakasz vége előtt a hatodik helyen áll a Championshipben, és nagy valószínűséggel bejut a rájátszásba, amelynek tétje a feljutás a Premier League-be. Ezzel szemben a bajnokság egyetlen magyar játékosa, Nagy Ádám, aki kirobbanthatatlan Rossi válogatottjából, a 16. helyezett Bristol Cityben 29 meccsen játszott.

A balszélső, aki magyar és ukrán válogatott is lehet elviekben, Hangyához és Holenderhez hasonlítva is jobban áll a Transfermarkt becslései szerint. Callum Styles jelenlegi piaci értéke 1,6 millió euró, Hangyáé félmillió, Holenderé egymillió. Tehát papíron ketten együtt nem érnek annyit, mint a Barnsley labdarúgója, aki most feltette a kezét. Kérdés, hogy Rossi mester szólítja-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában