Vívó-vb

2019.04.02. 14:15

Elindult a jegyértékesítés a budapesti kontinensviadalra

Csaknem 104 nappal a rajt előtt megkezdődött a jegyértékesítés a budapesti vívó-világbajnokságra.

A belépők árusítása azzal vette hivatalosan kezdetét, hogy a világ- és Európa-bajnok kardvívó Szatmári András és Decsi Tamás, valamint Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke sajtótájékoztató keretében kedden elindította a vb-ig hátra lévő időt jelző órát, amely 103 nap 21 óra 17 percről kezdett el visszafelé számolni.

A selejtezőkre 1000 forintért lehet bejutni felnőtteknek, a döntőkre pedig 3000 és 4500 forint közötti összegért.

Azokon a napokon, amelyeken nem rendeznek döntőket, a napi jegyek 1000 forintba kerülnek. Lesznek bérletek is – a kilenc napra 28 ezer forintért -, már csak azért is, mert a legutóbbi, 2013-as budapesti vb előtt éppen ezek keltek el a leggyorsabban. A belépőket a 2019budapest.com oldalon keresztül lehet megvásárolni.

Csampa Zsolt emlékeztetett rá, hogy 1959, 1975, 1991 és 2013 után

Budapest ötödször ad otthont vívó-világbajnokságnak,

és a mostani azért lesz különösen fontos, mert az olimpiai kvalifikációs időszak kiemelkedő versenye.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapestről vezet az út Tokióig”

- fogalmazott, hozzátéve, hogy körülbelül

130 ország mintegy 2000 versenyzőjének a részvételére számítanak.

Egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy egy hónapon belül az összes jegyet sikerül eladni a július 15. és 23. közötti vb-re. A versenyeknek a BOK Csarnok ad majd otthont. A lelátókon a döntők idején 4800 néző fér el, de a selejtezőkre is két-háromezer nézőt várnak.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen esemény megrendezése nagy felelősség és megtiszteltetés. A felelősség szerinte egyrészt a sportág eredményességéből, másrészt a korábbi színvonalas rendezésekből ered.

„Joggal várjuk el, hogy szép eredményeket érjenek el a magyar versenyzők” – mondta a volt párbajtőröző, olimpiai ezüstérmes és világbajnok Kulcsár, hozzátéve: a nemzetközi szövetségben még most is etalonként tekintenek a 2013-as rendezésre. A MOB minden rendelkezésére álló eszközzel segít a rendezőknek – ígérte meg.

A 2017-ben egyéni világbajnok Szatmári szerint ha csapatban sikerülne döntőbe jutniuk a hazai világbajnokságon, azzal gyakorlatilag meglenne a tokiói jegyük.

„Elsődleges célunk az, hogy csapatban szerezzünk olimpiai kvótát, mert akkor egyéniben is garantált lenne az indulás”

- mondta.

„Összekovácsolódott a csapat, nem titkolt szándékunk, hogy itthon érmet szerezzünk, és szerintem az olimpián is éremesélyesnek számítunk majd”

- vélekedett Decsi.

Az Óbudai Autójavítóban rendezett sajtóeseményen Csampa Zsolt és Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója együttműködési megállapodást írt alá, így a márka a sportág kiemelt támogatója és a vb hivatalos szállítója lett. A cég tizenhárom autót biztosít a vb lebonyolításához és öt járművel támogatja a szövetség napi munkáját.

A vívóprogram bemutatóval zárult, a tíz tusra menő asszót Szatmári nyerte 10-9-re Decsi ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában