Hit és jövő

2018.05.07. 12:30

Családok, papok, tudósok és sportolók is lesznek a szigeten

A kézműves, kulturális és sportos programok mellett közös gondolkodásra hívnak a szervezők: fókuszban az oktatás-nevelés perspektívái állnak majd, az ismeretszerzés jövőjéről és a mesterséges intelligenciáról is szó lesz.

Immár negyedik alkalommal lesz Keresztény Sziget, idén a margitszigeti „napközis tábor” (a Bringóvár mellett) ad otthont az eseménynek.

Az egynapos rendezvényen szórakoztató családi- és gyerekprogramok, illetve gondolatébresztő párbeszédek várják a résztvevőket. A legkisebbek kézműves-foglalkozásra, arcfestésre, sport- és ügyességi vetélkedőkre számíthatnak, de a Mézengúzok gyermekzenekar koncertje és Boka Gábor interaktív János vitéz előadása sem maradhat el. A részletes programleírás a Keresztény Sziget honlapján található.

A pódiumbeszélgetéseken, előadásokon korszerű társadalmi kérdéseket vitatnak meg a keresztény szellemiség jegyében. Süveges Gergő műsorvezető a meghívott vendégekkel az ismeretszerzés jövőjét járja körül az alábbi témakörök felől közelítve: generációs különbségek, ép test és ép lélek kapcsolata, egyensúly a hivatásban és a nevelés-oktatásban, illetve keresztény értelmiség a mesterséges intelligencia és a robotok korában.

A beszélgetésben olyan kiváló szakemberek, közismert személyiségek vesznek részt, mint többek között Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, a Semmelweis Egyetem professzora, Dejcsics Konrád katolikus pap, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős, Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó, Lázár László, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének docense és Dabóczi Andrea táplálkozásterápiával foglalkozó orvos.

Az esemény védnökei a legnagyobb keresztény felekezetek elöljárói, házigazdái pedig az ÉrMe (ÉrtékMegőrző Hálózat) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában