Pontírás

2018.04.09. 20:31

Látássérült alkotók irodalmi alkotásait mutatták be Budapesten

A legjobb műveket közismert művészek adták elő.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Múlt, Jelen, Jövő címmel hirdetett irodalmi pályázatot látássérült alkotók számára. A tíz legjobb alkotást közismert művészek adták elő hétfőn Budapesten.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége idén ünnepli alapításának centenáriumát, amelyről számos rendezvénnyel, programmal emlékeznek meg egész évben – mondta el a szervezet székházában tartott hétfői sajtótájékoztatón Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke.

Kiemelte: az évfordulóhoz kapcsolódik a Múlt, Jelen, Jövő pályázat is, amelyre 23 látássérült szerző 42 alkotással nevezett az ország különböző részeiről. Ezek közül választotta ki a zsűri azt a tíz legjobb pályaművet, amelyet hétfőn a közönség is megismerhetett.

A Karafiáth Orsolya és Ézsiás László költők, valamint a szervezetet támogató Vesper Kft. képviselője alkotta zsűri az első helyet Pintérné Nagy Erzsébet, a második helyet Rácz J. Zoltán, a harmadik helyet pedig Berta Edina alkotásának ítélte.

Az előadásban közreműködött mások mellett Straub Dezső, Létay Dóra, Rák Kati, Selmeczi Tibor, Vida Péter és Kerekes József is, a győztes darabokat pedig a Fabulatórium Playback-színház elevenítette meg.

Az elnök hozzáfűzte: a legjobb tíz pályázat pontírással és kétdimenziós nyomtatott formában, valamint hangzó változatban is elérhető lesz.

Nagy Sándor elmondta, hogy a centenáriumi évet január 4-én szakmai ünnepség nyitotta, majd március 10-én Kisnémedi Varga Pál látássérült előadóművész és barátai adtak nőnapi operettműsort a székházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!