boros program

2017.09.30. 11:37

Rekord sok pincészet vesz részt a Villányi Vörösborfesztiválon

Az október 6. és 8. között megrendezésre kerülő fesztiválon több mint 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket Villányban.

Villány, 2011. október 1. Látogatók Villány pincesorán a háromnapos Villányi Vörösbor Fesztiválon, amelyen több mint huszonöt pincészet és színes programok várják a látogatókat. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

A programok a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődnek a fesztivál központi helyszínén, a Rendezvénytéren – áll a közleményben. A dél-baranyai város főterén és a pincesoránál is rendeznek programokat.

Péntek este neves villányi borászcsaládok, a Jekl-, Günzer- és a Gere-famíliák „apái és gyermekei” részvételével tartanak szakmai beszélgetést a Borudvarban.

A közönség szórakoztatásáról aznap mások mellett Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert és zenésztársaik alkotta Esszencia együttes, valamint Molnár Ferenc Caramel, szombaton pedig a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude gondoskodik.

A programok között szerepel látványos szüreti és veteránautó-felvonulás, pénteken és szombaton szüreti utcabál, vasárnap a Zengő együttes bordalműsora zárja a rendezvényeket.

Vasárnap a gyerekprogramoké a főszerep: Kökény Matyi délelőtti gólyalábas mesejátékát követően, délután az Iszkiri gyermekzenekar ad koncertet. A vörösborfesztiválra mintegy 16-20 ezer embert várnak a szervezők.

Borítókép: A villányi pincesor egy néhány évvel ezelőtti Vörösborfesztiválon. MTI / Kálmándy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában