Gazdaság

2014.06.24. 19:12

Gázárvita - Seszták: nincs fennakadás az orosz földgázszállításban

Seszták Miklós az orosz energiaügyi miniszternek megerősítette, hogy Magyarország nem tapasztalt semmiféle fennakadást vagy zavart a földgázszállításban, Ukrajna irányából folyamatosan érkezik a szerződés szerinti gázmennyiség.

A magyar nemzeti fejlesztési miniszter kedden Bécsben tárgyalt az orosz társtárca vezetőjével, Alekszandr Novak energiaügyi miniszterrel. A találkozón a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a miniszterek áttekintették a két ország közötti energetikai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit és az orosz földgázszállítás helyzetét.

A közlemény szerint Seszták Miklós a megbeszélésen hangsúlyozta: a regionális energiaellátás biztonsága érdekében szükség van új szállítási útvonalakra. Magyarország ezért szorgalmazza az Európai Unió és Oroszország között nemrégiben megakadt, a Déli Áramlat projekt megvalósításának feltételeiről szóló tárgyalások mielőbbi folytatását - szögezte le a nemzeti fejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!