Foci

2015.01.20. 15:50

Az U10-es korosztályban az év játékosa a kilenc éves Hegedüs Levente

Mezőfalva, Dunaújváros – Körül vagyunk véve értékes emberekkel, csak nem mindig jut elég figyelem észrevenni a kiemelkedő teljesítményeket. Ezért is fontos a tehetséggondozás, melynek egyik területe a sport és azon belül a labdarúgás.

Horváth László

A mezőfalvi Hegedűs Levente már egészen kiskora óta tudatosan futballistának készül. Álma: a világ élvonalába jutni magyar játékosként. Az eddig elért eredményeit tekintve jó úton halad. A fiatal tehetséget otthoni környezetben kerestük fel.

Hegedüs Levente kilenc éves és a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola 4. osztályos tanulója, már óvodás korában felhívta magára a figyelmet. Játékával hamar kitűnt korosztályából, hét évesen már a kilenc évesek csapatát erősítette. Tehetségének köszönhetően került a sportiskolába. Két éve a DPASE utánpótlásának szerződött játékosa.

Hegedüs Levente több érmet, kupát, oklevelet is őriz otthonában, a háttérben ezek egy része. A képen a III. Dunaújváros PASE Utánpótlás Kupa U9-es korosztály legjobb DPASE játékosának járó díjjal. Fotó: Horváth László

Kiemelkedő teljesítményét bizonyítja számos oklevél és különdíj. A kitartó munka 2014-ben hozta el számára az eddigi legnagyobb elismerést. Az Év Sportolóit díjazták minden korosztályban, s a Dózsa moziban rendezett díjátadó gálán 400 gyerek közül, a nevét kiabálva hívták a színpadra, mint az U10-es korosztály legjobbját!

Levente büszkén mutatja a polcon sorakozó kupákat, serlegeket. Van köztük gólkirályi cím, legjobb játékos elismerés, rengeteg érem.

-A sport mellett a tanulásra is oda kell figyelni, hiszen a sportiskolánál is megkövetelik a jó tanulmányokat. Legalább 3-as, 4-es átlagot hozni kell – mondta ifjú vendéglátóm. A szabadidő pedig mi másról szólhatna, mint a fociról. Az utcabeli barátokból már összeállt egy ütőképes együttes, melynek vezéralakja természetesen Levente.

A jövőt egészen biztosan a labdarúgásban képzeli el, álma, hogy a világ valamelyik élcsapatánál rúgja a bőrt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!