Az érmekről döntenek

2022.12.16. 08:30

A labdarúgó-vb utolsó két mérkőzése következik

MTI

katari vb illusztráció

Fotó: Rehan Rasheed

Nem beszélt Karim Benzema visszatérésének lehetőségéről Didier Deschamps szövetségi kapitány azt követően, hogy a címvédő francia együttes a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében 2–0-ra legyőzte Marokkót. 

Az aranylabdás csatár már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, Deschamps ennek ellenére nevezte a keretbe. Bár egy nappal a nyitónap előtt ismét megsérült és Madridba utazott, a szakmai stáb nem nevezett a helyére senkit, így a keret tagja maradt. Mivel időközben a 34 esztendős Benzema megkezdte az edzéseket a Real Madriddal, szóba került annak a lehetősége, nemcsak elutazik az Argentína ellen vasárnap sorra kerülő luszaili fináléra, hanem akár pályára is lép. Az elődöntő utáni sajtótájékoztatón Deschamps-nak szegezték az ezzel kapcsolatos kérdést, amire a szakvezető annyit reagált: „nem fogok válaszolni, következő kérdést!” 

Deschamps „érzelmes és büszke” pillanatként jellemezte az elődöntő megnyerését, ugyanakkor elismerte: nem volt könnyű találkozó. – De megmutattuk minőségünket, tapasztalatunkat és csapatszellemünket. 

– Minden erőnkre és energiánkra szükségünk lesz, egy nagyon versenyképes csapattal találkozunk, amelyben a sportág egyik legendás alakja, Lionel Messi is ott lesz – tekintett előre Hugo Lloris. A vasárnap 16 órakor kezdődő fináléban a rivális dél-amerikai együttest vezető hétszeres aranylabdást, korábbi barcelonai csapattársát méltatta Antoine Griezmann is. – Bármely csapat, amely Messivel áll fel, rendkívül kemény ellenfél – szögezte le. 

A bronzmérkőzésen szombaton 16 órakor Marokkó a legutóbb döntős horvát együttessel találkozik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!