Élvezhetó találkozó lesz

2022.12.17. 08:30

A két csapat világbajnoki búcsúfellépése tartogat majd meglepő fordulatokat

Szombaton délután a dohai Halífa Stadionban rendezik a katari labdarúgó-világbajnokság utolsó előtti felvonását, a Horvátország – Marokkó összecsapást.

Gróf András

Fotó: Friedemann Vogel

A bronzmérkőzés általában két csalódott válogatott csatáját hozza, bár a világbajnokság megkezdése előtt ez két együttes látatlanban aláírta volna ezt a lehetőséget. 

A négy évvel ezelőtti döntős horvátok az argentinok elleni elődöntő elvesztése után természetesen csalódottak voltak, de másnap már Zlatko Dalic szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy számukra igenis nagy jelentősége van a bronzmérkőzésnek, amire kisdöntőként tekintenek. 

„Éremért lépünk pályára, és nagyon nagy dolog egy vb-ről medállal hazatérni. Nagy különbség, hogy egy válogatott harmadikként vagy negyedikként fejez be egy vb-t.”  

A marokkói csapat számára is történelmi jelentőségű lesz ez a találkozó, hiszen korábban még nyolc között sem szerepeltek a világbajnokságon. Az egész afrikai kontinens is szoríthat nekik, hiszen eddig szinte kizárólag európai és dél-amerikai csapatok végeztek dobogós helyen. Az egyetlen kivételt az első, 1930-as világbajnokság jelenti, amelyen az Egyesült Államok úgy lett harmadik, hogy nem rendeztek bronzmérkőzést. 

Azt nem szabad elfelejteni, hogy ezen a világbajnokságon már találkozott egymással ez a két válogatott. Külön érdekesség, hogy ez volt két nemzet eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzése. Az „F” csoport első körében gólnélküli döntetlen lett az eredmény. Ezt követően mindkét gárda remekül teljesített, veretlenül menetelt egészen az elődöntőkig. A semleges szurkolók nagy része azonban úgy gondolja, hogy a bronzmeccs nem lesz egy szórakoztató produktum, hiszen eddig a gólszerzéssel mindkét csapatnak akadnak problémái. Az afrikai és az európai együttes is hat mérkőzésből három alkalommal nem talált az ellenfél kapujába. 

Véleményem szerint, azonban a két csapat világbajnoki búcsúfellépése tartogat majd meglepő fordulatokat, ami élvezhetővé teszi a találkozót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!