Esélyek

2022.11.30. 08:30

Nem európai csapat nyeri a foci vb-t

Javában tart a katari labdarúgó világbajnokság, tele meglepetésekkel. Úgy néz ki az utolsó csoportkörös forduló alatt, hogy akár több nagy futball nemzet csapata sem éli túl ezt a megmérettetést. Szalai Attila vállalkozót, lokálpatriótát is arról kérdeztük, kiket vár a véghajrára, melyik csapat nyerheti meg e rendhagyó vb aranyérmét.

Várkonyi Zsolt

Szalai Attila

Európai lévén az európai csapatoknak szurkol, ezen belül is számára a legszimpatikusabbak a portugálok, de úgy gondolja, hogy idén nem európai csapat nyeri a világbajnokságot. Örül annak, hogy a kisebb csapatok okoztak már meglepetéseket elég, ha a japánok németek, a marokkóiak belgák, vagy a szaúdiak argentinok elleni győzelmére gondolunk. Ez azt jelenti, hogy a világ elkezdett felzárkózni labdarúgásban a nagyok mellé, hiszen évtizedeken keresztül az olasz, német, brazil, argentin, spanyol, angol válogatottak voltak csak a favoritok. Ez nem véletlen, hiszen az európai ligákban játszanak, szocializálódnak nem csak a hazai, hanem a dél-amerikai, afrikai, ázsiai labdarúgók is. És persze van visszafelé is átjárás, de ez kevésbé jellemző. Sok nagy játékosnak az idei az utolsó „fellépése” egy világeseményen, legyen az Messi, Ronaldo, Griezman, Müller, de igazán ez egy csapatsportág és az egyéni kvalitások csak úgy érvényesülhetnek, ha ezt egy csapatban, egy egymást támogató közösségben teszik.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!