Előszállás

2017.05.31. 16:09

Előszállásiak ünnepi hétvégéje kezdődik

ELŐSZÁLLÁS A háromnapos eseménysorozatban ők maguk lesznek a főszereplők. Erre ad módot az előszállásiak sokféle bemutatkozási lehetősége, melyekben a kicsiktől a felnőttekig minden korosztály kap lehetőséget.

Balogh Tamás

Ismét találkozhatnak a helyi hírességekkel, akik már kinőtték a település határait, ahogy azokkal is, akik valamelyik kategóriában ez előtt állnak. Természetesen sztárvendégekről is gondoskodnak csütörtök estétől - vasárnap hajnalig!

Már csütörtökön is értékes programra készülnek! A bőséges kulturális kínálat első, várhatóan nagy érdeklődéssel várt eseménye a Szeretem Előszállást! vetélkedő, ami délután ötkor kezdődik a Művelődési Házban. Az ebben részt vevő ötfős csapatoknak alaposan fel kell készülniük a múltidéző kérdésekre és a vidám próbatételekre.

Az előszállási gyökerekkel rendelkező Dániel Edit amatőr festő kiállítását ugyanezen a helyszínen nyitják meg pénteken délután fél ötkor. Ezt egy irodalmi műsor követi. Közben díjak és az Előszállásért Emlékérem átadására is sor kerül.

Ebben a programcsokorban kapott helyet a település büszkeségének Eper Mártonnak, az M4 csatorna műsorvezetőjének élménybeszámolója is. Az estet a Bad Times zenekar szabadtéri koncertje zárja.

A szombati eseményeknek, az egésznapos kavalkádnak az árnyas Szögletkert ad otthont reggel kilenc órától hajnalig.

Itt már minden korosztály szerepet kap, hiszen a kicsiket sokféle játéklehetőséggel, a felnőtteket pedig mások mellett bor- és főző-, valamint a sokat ígérő IV. Előszállási Süteménysütő Versennyel aktivizálják.

A meseszerű hangzású Lepkekert átadására délelőtt tizenegykor kerül sor. A rendezők pompás időt tervezve habpartira várják az érdeklődőket fél egyre. Az aznapi kulturális programok és bemutatók délután kettőtől fél hétig tartanak. Ebben is bőséggel kapnak lehetőséget a helyi szereplők, de közöttük ismert előadók is színpadra lépnek. Oláh Gergő öt órakor, Farkas Zsolti hatkor.

Bizonyára az ezt követő Zenészbál is sok örömet fog okozni a táncos lábú közönségnek, hiszen egymást követik a térség jó nevű mulattatói: a Boros, a Mészi, a Szabó és a Szamaras zenekar. Közöttük lép fel az elsöprő lendületű Matyi és a Hegedűs este kilenctől. A bál innét nonstop zajlik hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!