klímavédelem

2021.01.05. 20:56

Varga Judit: a családoknak kiemelt szerepük van a fenntartható fejlődésben

Az energia- és anyagtakarékos, valamint klímabarát gazdaság kialakítása biztosíték arra, hogy minden ember tiszta környezetben élhessen.

Forrás: Shutterstock

A gyermekes családok jellemzően jobban figyelnek a környezet védelmére és aktívan elkötelezettek a környezetvédelem iránt, így nem a problémát, hanem a megoldást jelentik a környezet számára – fogalmazott Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.

A koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítás egyik legfontosabb kérdése a körforgásos gazdasági modellre történő átállás felgyorsítása, amelyet Magyarország kiemelt céljának tekint – írta -, összhangban a klíma- és természetvédelmi akciótervben foglaltakkal.

Az energia- és anyagtakarékos, valamint klímabarát gazdaság kialakítása biztosíték arra, hogy minden most élő és a jövőben megszülető magyar ember egészséges, tiszta környezetben élhessen

- hangsúlyozta.

„Erről és az Európa Unió jövőjét érintő további kihívásokról egyeztettem ma a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal és a szervezet elnökhelyettesével, Joó Kingával. Hiszem, hogy Európa jövőjét az erős nemzetállamok fogják meghatározni, amelyek építőkövei az erős családok” – olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!