25 éve írtuk

2019.01.11. 13:00

Reformtáplálkozás: hívek, érdeklődők

December végén, a karácsonyi szünetben kaptuk az értesítést arról, hogy a vegyésztechnikusi szakunkat is elfogadták világbanki követő szaknak, s ez új lehetőségeket nyit a továbbtanuló, jelenleg még nyolcadikos tanulók előtt, mondja Allmann Sándor, a Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola igazgatóhelyettese – írta elődünk, „a hírlap” huszonöt évvel ezelőtt, 1994-ben.

Pekarek János

Fotó: pixabay

– Ebben a képzési formában négy évig az általános gimnáziumi anyagot tanulhatják a tanulók, s ezt követi a valódi szakosodás. Az első két évben joguk lesz a diákoknak váltani.

A városi közgyűlés által alkotott új helyi rendelet értelmében megszűnt a lakás-használatbavételi díj fizetésének terhe, az igénylési letét összege pedig egységesen ötezer forint.

Abban is szigorodott a szabályozás, hogy akinek az önkormányzattal szemben tartozása vagy adóhátraléka van, aki önkényes beköltöző volt, akinek legalább felerészben lakástulajdona vagy lakásbérlete volt, nem adhat be lakásigénylést.

A reformtáplálkozás híveit és a téma iránt érdeklődőket várják a szervezők a MEGVÉD mai klubnapján a Földes Ferenc Dolgozók Iskolája pinceklubjában.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!