Dunaújváros

2012.10.12. 16:42

Nagy európai vasútmodell épül

Dunaújváros - A Bánki Donát Gimnázium idén is jeleskedik a Train for Europe nemzetközi programban.

Körmendi Erzsébet

A nagy európai vasútépítésben 23 ország 24 iskolája vesz részt. A szeptemberi finnországi találkozóra az iskolák magukkal vitték a már legyártott  elektronikus EU-térkép paneljüket, és kipróbálták azok  illeszkedését. Prezentáción mutatták be városukat, iskolájukat,  azt is részletezve, mit tettek a program mottójának a megvalósításáért, vagyis azért, hogy összekössék az embereket. Egymáshoz próbálták a legyártott mozdony- és vagonalkatrészeket is.
A következő ausztriai találkozón az elektronikus térképet és a mozdonyokat összeállítják és minden iskola bemutatja a saját vagonját.  A projektben a bánkis tanárok közül Gyöngyössy Csaba, Gál Ferenc, Zsidó Norbert, Jadlószki Zoltán, Józan Lajos vesz részt, a diákok közül pedig  Galgóczi Vivien, Kőkuti Imre, Nagy László, Kabai Zsolt, Pálfi Norbert, Venekei Tamás, Böde Ádám, Troppert Dániel jeleskedett eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!